Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Jornades de Formació Professional i Erasmus +

La Comissió Europea va acollir, durant el 23, 24 i 25 de novembres, la Setmana Europea de Formació Professional. Aquesta va ser una oportunitat per conèixer els avantatges d'aquests estudis a l'hora de formar-se i tenir una feina de qualitat en el futur.

La Formació Professional és molt diferent segons el país. A Espanya, per exemple, l'FP era vista com una de les pitjors sortides acadèmiques que un jove podia triar; a Alemanya, en canvi, dues terceres part dels joves menors de 22 anys comencen una FP, dels quals un 80% acaben titulant-se. A més Espanya té un greu problema d'abandonament d'estudis: sols un 23% de la població entre 25 i 64 anys té els estudis obligatoris realitzats; a Alemanya supera el 50%. L'FP ha de ser el gran aliat per acabar amb el fracàs escolar i incentivar el mercat laboral juvenil.

Aquestes jornades, a més a més, varen tenir l'objectiu d'explicar els beneficis d'aquests estudis mitjançant casos d'èxit. L'FP permet adaptar-se de manera dinàmica al mercat laboral, perquè a diferència de la universitat, es treballa per competències. A partir del segon any d'estudis d'FP ja es realitzen pràctiques, cosa que augmenta l'agilitat amb la qual et pots inserir al món laboral. A més s'han potenciat els cursos d'adaptació i reciclatge, que permet adaptar-te a les demandes del mercat mentre fas feina.

Durant aquest esdeveniment es va voler potenciar la nova possibilitat d'internacionalització mitjançant l'Erasmus PRO, un programa de mobilitat inclòs a l'Erasmus + que permet a l'aprenent realitzar pràctiques laborals remunerades a un país de la UE durant un període màxim de 12 mesos. Aquesta experiència permet adquirir noves competències socials, lingüístiques i laborals que, una vegada acabat el període de pràctiques, pot aplicar al seu país. També s'ofereix als docents la possibilitat de fer estades a altres centres educatius per conèixer les metodologies pedagògiques utilitzades.

Per a més informació consultau la pàgina 59 de la Guia Erasmus + d'enguany.

12-12-2017

Joan Carles Munar
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir