Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència del Comité Econòmic i Social Europeu sobre el Pilar europeu de Drets socials

El passat 11 de setembre el Comité Econòmic i Social Europeu va obrir una consulta publica sobre el dictamen del pilar europeu dels drets socials i la seva dimensió social en el futur de la Unió Europea. En aquest acte es varen discutir les estratègies per la millora del benestar dels ciutadans i la perspectiva de vida de la generació actual i futura.

El pilar europeu estableix vint principis i drets essencials destinats a fomentar els mercats de treball i els sistemes de protecció social equitatius perquè funcionin correctament i que això sigui beneficiós per a tothom.  

Algunes de les propostes se centren en  el futur de l’ocupació, l’integració de treballadors migrants,  els drets dels nins i la vida indepenent de les persones discapacitades. Això  s’aconsegueix  a través de la promoció de la qualitat en la educació, la participació en organitzacions no governamentals i fundacions i la independització dels negocis per facilitar el manteniment i la creació de nous  llocs de treball.

La clau d’aquest dictamen és que no se pot profunditzar en la Unió Econòmica i Monetària sense inserir en la dimensió social. Es tracta d’una iniciativa important que s’ha de fer operativa a través de la coordinació de polítiques i d’instruments legislatius i financers.

Per a més informació: http://www.eesc.europa.eu/our-work/opinions-information-reports/opinions/european-pillar-social-rights

12-09-2017

Kristiyana Stancheva
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir