Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Audiència pública sobre el Cos Europeu de Solidaritat.

El Cos Europeu de Solidaritat es un projecte de la Unió Europea que pretén fomentar els voluntariats per la gent jove i així complir amb el valor europeu de la solidaritat amés d’ajudar als joves a adquirir una experiència i unes competències crucials per al seu futur personal i laboral.

El cos europeu de solidaritat té dues línies d’actuació complementàries: la  relacionada amb el voluntariat ofereix als joves l’oportunitat de cobrar una beca i fer serveis de voluntariat de dos a dotze mesos a temps complet;  la vessant laboral ofereix als joves oportunitats laborals o períodes de pràctiques o d’aprenentatge en un ampli ventall de sectors que fan activitats de solidaritat i necessiten joves amb consciència social i molt motivats.

El passat 18 de juliol va tenir lloc al Comitè Econòmic i Social Europeu aquesta audiència pública on es va parlar de les diferents avantatges que presenta el Cos Europeu de Solidaritat.

El Cos Europeu de Solidaritat, tot i ser un projecte molt recent (va sorgir el 14 de setembre del 2016) ha suscitat un gran interès per a la ciutadania. El problema és que l'exposició de motius de la proposta legislativa és molt curta, per això és important que s'aclareixin alguns factors.

En primer lloc els ponents van parlar de la necessitat de separar entre becaris i voluntaris, així podran ser distingits com correspon, però això no vol dir que no pugui haver cooperació entre ells. A més es van tractar diferents temes necessaris per a perfilar millor aquest projecte, començant per la pròpia definició de voluntariat, ja que el document el defineix d'una manera molt restrictiva i no dóna peu a altres diferents tipus de voluntariat. La definició de solidaritat, en canvi, és massa ambigua segons alguns dels ponents.

Finalment, es va parlar dels bons resultats que portaria ampliar l'espectre geogràfic del cos europeu de solidaritat, incloent més països que sí tenen altres convenis amb la UE (com Erasmus +).

Per a més informació: https://europa.eu/youth/soliDarity_es 

24-07-2017

Antonio Morell 
Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir