Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

60 anys Tractat Roma

Europa a través de les generacions - Comissió Europea - Barcelona /

Fa 60 anys, a Roma, es van assentar les bases de la nostra Unió. D'aquesta manera es va iniciar el període de pau més llarg de la història d'Europa. Els Tractats de Roma van establir el mercat comú en el qual les persones, béns, serveis i capitals poguessin circular lliurament; també es van crear les condicions per garantir la prosperitat i estabilitat dels ciutadans europeus.


Europa a través de les generacions

El documental, de 32 minuts, s'endinsa en la vida i la personalitat dels fundadors de la UE a través d'entrevistes amb Maria Romana De Gasperi, filla de l'ex primer ministre italià Alcide De Gaspieri; Antoinette Spaak, filla de l'ex primer ministre belga Paul-Henri Spaak; Jean-Marie Pelt, qui va ser el secretari privat de Robert Schuman i Jaques-René Rabier, cap de gabinet de Jean Monnet; entre d'altres. Donat l'interès que ha generat aquest documental i les peticions que alguns de vosaltres ens heu fet arribar perquè sigui accessible a internet, ens complau explicar-vos que ja està disponible al nostre canal de Youtube en versió original subtitulada en català (en aquest altre enllaç hi trobareu també la resta de versions lingüístiques).

Tornar Compartir Imprimir