Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

135 milions d'euros de fons de la UE

per contribuir al creixement intel·ligent en les Illes Balears /

La Comissió Europea ha adoptat avui el programa operatiu 2014-2020 per les Illes Balears; aquest programa suposa al voltant de 270 milions d'euros, dels quals gairebé 135 milions d'euros procedeixen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Aquestes inversions aplanaran el camí per aconseguir un creixement intel·ligent i sostenible a la regió.

Corina Crețo, la Comissària Europea de Política Regional, ha declarat: «Em sento especialment orgullosa del programa que hem adoptat avui i que suposarà un gran impuls per a la competitivitat de l'economia regional mitjançant la creació d'ocupacions en sectors d'elevat valor afegit i el suport a la internacionalització de les petites empreses locals.»

D'acord amb l'estratègia d'especialització intel·ligent de les Illes Balears, gairebé un terç dels recursos tindrà com a objectiu àrees estratègiques. Per exemple, es donarà suport a l'economia amb baixes emissions de carboni mitjançant la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en el sector del transport, la promoció de l'eficiència energètica i l'augment de l'ús de les energies renovables en les empreses i les infraestructures públiques. Aquests fons també milloraran les capacitats de recerca i innovació de les pimes locals.

A més, amb aquest programa es vol millorar l'accés a les TIC mitjançant l'augment de la cobertura de banda ampla a les illes i el foment de la utilització de l'administració electrònica, conformement a les recomanacions de l'Estratègia Europa 2020 per a Espanya.

S'espera que el programa operatiu de les Illes Balears tingui, entre unes altres, les següents repercussions:

triplicar el percentatge d'empreses locals que milloraran la seva capacitat d'innovació;
les inversions del programa beneficiaran a 1800 pimes existents;

la connexió de banda ampla arribarà a 35 000 llars més;

la cobertura dels serveis de sanitat electrònica arribarà al 100 % de la població;
reducció de gasos d'efecte hivernacle: 3792 tones de CO2 anuals;

110 000 persones més disposaran d'un millor tractament d'aigües residuals.

Més informació:
https://www.inforegiodoc.eu/mailinglist/faces/newsletter/preview_newsletter.jsp?id=1338
Tornar Compartir Imprimir