Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir
Convocatòria europea - Projecte
Cerca de socis per a un projecte del Programa Erasmus+ , acció K3: cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques en l'àmbit de la prevenció del radicalisme.
Objectiu

La Universitat de Toulouse 2 Jean Jaures  de la regió d'Occitània (França) cerca socis interessats a participar en una proposta de projecte sota el Programa Erasmus+, KA3. El projecte s'anomena ''Anem a educar!, innovació educativa i cooperació per prevenir el radicalisme violent dels joves´´. Es pretén millorar el procés de la innovació pedagògica, difondre eines i consells identificant bones pràctiques i garantint una avaluació rigorosa i científica de les modalitats i resultats.

En concret, la Universitat cerca socis que tinguin experiència en la rebuda de famílies de Síria i Iraq i en accions de prevenció del radicalisme dels joves. La data límit per expressar l'interès és el 22/05/2017.


L'objectiu és promoure la cooperació transnacional en particular l'àmbit de la radicalització de la joventut. L'extremisme violent és un repte no tant per a la seguretat dels països sinó també per als valors fonamentals de la Unió Europea: respecte de la dignitat humana, llibertat (incloent-hi la llibertat d'expressió, democràcia, igualtat, estat de dret i respecte de drets humans. Per tant, la prevenció de la radicalització dins els mecanismes de protecció judicial de la joventut és una prioritat europea

Activitats a desenvolupar

- Avaluar pràctiques existents i entendre el seu paper per a una prevenció holística de la radicalització i la seva desaparició.
- Desenvolupar un programa de millora de les capacitats per al personal que treballa amb joves en l'àmbit de la radicalització o que vénen de zones de combat i s'estan integrant en la societat. Inclou a educadors i treballadors socials, personal de protecció judicial, presons i llibertat condicional i organitzacions civils.
- Establir un model d'avaluació pedagògica local per donar suport als joves que han sortit de la radicalització i a les seves famílies; per ajudar a la reintegració de les persones joves després del seu retorn de zones de combat i promoure el compromís cívic de les famílies retornades.
- Garantir l'intercanvi de coneixements i la col·laboració entre autoritats públiques i organitzacions en relació a les persones vulnerables a la radicalització i també les persones que han estat radicalitzades.

Per veure amb detall en què consisteix el projecte, per favor consulteu la informació adjunta.

Tipus de destinataris o socis

Entitats legalment establertes a qualsevol dels Estats membres de la UE.

Data límit de presentació proposta22-05-2017
Organisme responsable

Séraphin ALAVA, professor/investigador de la universitat 
Telèfon: + (33) 5 61 50 42 82 o 05 61 50 3993
Mòvil: + (33) 6 30 74 90 03 
Correu: alava@univ-tlse2.fr o seraphin.alava@gmail.com

Websocialcbalears.eu
Elaborat per21-04-2017

Ruth Vazquez Muñoz


Brussel·LES 


socialcbalears.eu
Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir