Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Convocatòria europea - Programa
Convocatoria Programa ESPON: Xarxa d'Observació Territorial Europea

OBJECTIU

L'objectiu del Programa de Cooperació ESPON 2020 és donar suport al reforçament de l'eficàcia de la política de cohesió de la UE i altres polítiques i programes sectorials en els Fons estructurals i d'inversió europeus, així com a les polítiques de desenvolupament territorial nacional i regional, a través de la producció, difusió i promoció de l'evidència territorial que cobreix tot el territori dels Estats membres de la UE.

ACTIVITATS A DESENVOLUPAR

Les activitats del Programa ESPON 2020 s'agrupen entorn de l'Objectiu Específic (SO) 1-5 per assegurar un lliurament específic i eficient als usuaris del programa:

SO1: Producció d'evidència territorial europea millorada a través de la recerca i anàlisi aplicades: implementació d’ almenys 22 projectes de recerca aplicada basats en la demanda de polítiques que abasten la totalitat d'Europa.

SO2: Transferència de coneixement i ús actualitzat de suport analític: almenys 25 projectes d'anàlisi específics proposats i implementats en col·laboració amb el grup d'interessats han de donar suport a la provisió d'evidència territorial i proporcionar suport a l'evidència als programes europeus de finançament. A més, s'han d'elaborar 45 documents temàtics en forma de resums de política i documents de treball sobre temes específics en resposta a la demanda de polítiques.

SO3 - Millora de l'observació i eines territorials per a les anàlisis territorials: es preveu la creació o el manteniment d’ almenys 8 observacions territorials, seguiment i eines analítiques en línia. A més, es planifica la publicació de 3 grans informes de seguiment territorial en moments significatius durant el període del programa per tal d'informar i donar suport a importants processos de desenvolupament de polítiques.

SO4 - Ampliació i aprofitament de l'evidència territorial: es planifiquen 60 activitats que abasten 40 esdeveniments i 20 publicacions relacionades amb els nivells europeu, transnacional i nacional per tal de donar suport als usuaris i l'ús més ampli possible de l'evidència territorial europea a la pràctica.

SO5 - Disposicions d'aplicació més eficients i una assistència més àmplia per al programa. L'establiment del Beneficiari individual, ESPON EGTC, ha estat dissenyat específicament per proposar la implementació eficient dels objectius del Programa ESPON 2020.
TIPUS DE DESTINATARIS O SOCIS

Els grups d'interès principals centrats en el suport a la formulació de polítiques:

- Responsables polítics europeus

- Responsables polítics nacionals

- Autoritats que implementen programes dels Fons Estructurals i de Inversió Europeus i preparen informes periòdics

- Responsables polítics regionals i locals

Grups d’objectiu secundaris:

- Organitzacions que promouen interessos regionals / urbans a nivell de la UE

- Acadèmics universitaris, investigadors i estudiants com a futurs responsables de la presa de decisions

- El sector públic i privat europeu més ampli.
DATA LÍMIT DE PRESENTACIÓ PROPOSTA

26-01-2018
ORGANISME RESPONSABLE

ESPON
E-mail: application@espon.eu
WEB

https://www.espon.eu/
IMPORT MÀXIM DE PROJECTES I TAXA FINANÇAMENT

El pressupost total aprovat del Programa ESPON 2020 per al període 2014-2020 ascendeix a 50 528 851 €.
ELABORAT PER

17-11-2017

Kristiyana Stancheva
Brussel·les


islands@cbalears.eu

Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant