Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir
Convocatòria europea - Programa
Convocatòria de propostes COSME 2017 d’Internacionalització de Clústers (COS-CLUSINT-2016-03-01)
Objectiu

La present convocatòria de propostes té com a objectiu intensificar les xarxes de col·laboració de clústers i empreses a través dels països i les fronteres sectorials. També pretén donar suport a l’establiment de  l’associació europea de clústers estratègics per a liderar la cooperació internacional de clústers en els camps d’interès estratègic en tercers països, més enllà d’Europa i en suport del desenvolupament de les indústries emergents.

Activitats a desenvolupar

La present convocatòria s’enfoca en accions per a dues fases, dividides en tres línies. El consorci sol·licitant pot presentar propostes per una línia i les organitzacions sol·licitants poden formar part com a màxim d’un consorci per Fase.

Fase preparatòria:

  • COSME-2016-CLUSTER-1A : dóna suport a l’establiment d’associació  europea de clústers estratègics – Going internacional (ESCP-4i) obertes a una amplia gamma de sectors industrials europeus i cadenes de valor, excepte el que té com a objectiu la línia 1.b.
  • COSME-2016-CLUSTER-1B: dóna suport a l’establiment de l’associació de clústers estratègics europeu-  Going internacional (ESCP-4i), específicament a clústers involucrats en aplicacions d’observació de la terra. S’anima als sol·licitants d’aquesta línia 1.b  a treballar en la dimensió intersectorial de l’observació de la terra, ja que és un mercat a la baixa. També s’anima a treballar en la diversitat d’àmbits d’aplicació, en particular involucrant diferents xarxes d’organitzacions de clústers i empreses compromeses en la cadena de valor de l’observació de la terra.

Fase d’implementació:

  • COSME-2016-CLUSTER-2: dóna suport a la implementació inicial, a les proves i a l’ulterior desenvolupament d’associacions de clústers estratègics europeus - Going International (ESCP-4i), incloent-hi les denominades "ESCP-4i" a través de la convocatòria de propostes anterior 'Cluster Go International' (COS-Cluster-2014-3-03) -excepte aquelles ja finançades en virtut de la Línia 2 de la convocatòria de propostes del 2014 que persegueixen objectius iguals o semblants - i similars aliances paneuropees existents d’organitzacions d’agrupacions i xarxes empresarials  que compleixen amb les característiques ESCP-4i com les descrites dalt.
Tipus de destinataris o socis

Entitats legalment establertes a un dels Estats membres de la UE.

Data límit de presentació proposta23-05-2017
Organisme responsable

Direcció General d’empresa i indústria.

EASME-COSME-CLUSTER-GOINTERNATIONAL@ec.europa.eu

WebEnllaç web (http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/cosme/calls/cos-clusint-2016-03-01.html#c,topics=callIdentifier/t/COS-CLUSINT-2016-03-01/1/1/1/default-group&callStatus/t/Forthcoming/1/1/0/default-group&callStatus/t/Open/1/1/0/default-group&callStatus/t/Closed/1/)
Import màxim de projectes i taxa finançament

5,49 milions d’euros

Elaborat per 27-03-2017

Brussel·les

Maria Estela 


enterprisecbalears.eu
Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir