Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir
Convocatòria europea - Programa
Convocatòria de pràctiques - Prevenció i lluita contra els actes de violència discriminatòria en Europa del Programa ``Ciutats més justes i segures per a tots´´.
Objectiu

El Programa ``Ciutats més justes i més segures per a tots´´ co-finançat per la Direcció General de Justícia de la Unió Europea i dirigit pel Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (FEPSU) i els seus socis llança una convocatòria europea de pràctiques per a identificar experiències innovadores i prometedores que ja existeixen en l'àmbit local per a prevenir i combatre els delictes d'odi, i actes violents motivats per discriminació.

L'objectiu del programa és crear consciència i sensibilitzar en l'àmbit local i més enllà, contra els actes de violència motivats per discriminació que s'estan estenent per Europa. També sobre les possibles respostes i plans d'acció que les autoritats locals poden desenvolupar per a combatre aquests fenòmens en les seves comunitats, enfortint així les seves polítiques locals de seguretat.

Activitats a desenvolupar

Les prioritats s'han d'enfocar cap a la prevenció i la lluita contra la violència i la incitació a l'odi motivats per racisme i xenofòbia, homofòbia, sexisme, edat, estat de salut i discapacitat, aspectes socioeconòmics i totes les formes dels actes de violència discriminatòria.

Els tipus d'accions poden ser:
1. Acció per a desenvolupar narratives contràries als discursos d'odi i activitats per a sensibilitzar a les autoritats i al públic en general per a enfortir la tolerància, la integració i la diversitat;
2. Acció per a promoure la participació ciutadana en el disseny i en la implementació de projectes per a una societat inclusiva i intercultural;
3. Acció per fomentar la col·laboració entre les autoritats locals (policia, serveis locals) i els actors locals (societat civil, sector privat);
4. Acció per implicar als mitjans de comunicació social en la lluita per reduir l'estigmatització i la discriminació;
5. Acció per desenvolupar eines i metodologies utilitzades per donar suport a les polítiques locals en la lluita contra les conductes discriminatòries i la violència;
6. La lluita contra la discriminació dins les forces de la policia, els tribunals de justícia, les escoles, els municipis i les institucions governamentals locals.


Les pràctiques seleccionades seran publicades en un manual que es distribuirà en tota la Unió Europea. Aquestes pràctiques també seran recollides en la pàgina web de EFUS, millorant així la visibilitat de la ciutat / regió. A més, es seleccionaran tres pràctiques per a ser presentades pels seus promotors en la següent conferència internacional EFUS (desembre del 2017). 

Important:  El projecte haurà de tenir una antiguitat d'implementació de, almenys, un any.

Arxius asociats
Tipus de destinataris o socis

Qualsevol entitat/organització interessada

Data límit de presentació proposta11-11-2016
Organisme responsable

Pilar de la Torre: Responsable de projectes - delatorre@efus.eu
Carla Napolano: Responsable de projectes - napolano@efus.eu

Contacte Espanya:
Gemma Pinyol: Investigadora en Migracions i Diversitat - gemma.pinyol@gmail.com 

WebEnllaç web (https://efus.eu/files/2016/05/JSCA_Callforpractices_ES.pdf?utm_source=ZohoCampaigns&utm_campaign=Rappel+appel+%C3%A0+pratiques+JUST+ENG+-+FINAL_2016-09-14&utm_medium=email)
Import màxim de projectes i taxa finançament

No hi ha.

Elaborat per 20-09-2016

Ruth Vazquez


Brussel·les 


socialcbalears.eu
Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir