Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir
Convocatòria europea - Programa
Convocatòria - Subvencions restringides per activitats de suport a la informació, sensibilització i educació nacionals destinades a prevenir i combatre la violència contra les dones - JUST/2016/RGEN/AG/VAWA
Objectiu

La Direcció General de Justícia de la Comissió Europea llança una convocatòria restringida per a subvencions dins el Programa Europeu de Drets, Igualtat i Ciutadania (REC). L'objectiu és co-finançar activitats de suport a la informació, sensibilització i educació nacionals destinades a prevenir i combatre la violència contra les dones d'acord amb l'objectiu específic de promoure la igualtat entre dones i homes i avançar en la transversalitat de gènere.

Les propostes hauran de contenir actuacions amb valor afegit europeu.

Activitats a desenvolupar

Les propostes hauran de proposar activitats dirigides a:

- El canvi d'actituds i comportaments cap a la violència contra les dones, amb l'objectiu d'evitar-la mitjançant l'educació, la lluita contra la culpabilització de la víctima i encoratjar a les víctimes i als testimonis a denunciar la violència a les autoritats i institucions pertinents. Les campanyes poden estar dirigides a grups específics de dones i nines o es poden orientar cap a la població en general.
- La formació de professionals qualificats (dins els serveis de salut, educació, el poder judicial, la policia, etc.)  per garantir el registre adequat, la investigació i la persecució de totes les formes de violència contra les dones i el suport a les víctimes així com la millora dels programes per agressors. 
- La formació de periodistes i professionals dels mitjans de comunicació amb l'objectiu d'assegurar una informació sensible i apropiada de la qüestió i els incidents.
- Encoratjar als homes i als nins per a desafiar el sexisme i les normes de gènere que alimenten la violència contra les dones i participar activament en la lluita contra la violència contra la dona.
- Informar a les víctimes sobre els seus drets i els serveis de suport (refugis, línies d'ajuda, etc.) i les mesures de protecció disponibles en el seu país (incloent-hi la disponibilitat de mesures de protecció transfronterera).

Les activitats poden incloure el desenvolupament i la implementació de:
1. Campanyes, incloent-hi l'ús dels mitjans de comunicació.
2. Exposicions.
3. Programes d'educació i formació.
4. Material d'aprenentatge, incloent-hi la traducció, l'adaptació i la difusió del material desenvolupat en altres països i/o per les organitzacions europees/internacionals .
5. Intercanvi d'experiències i bones pràctiques.
6. Seminaris i conferències.
7. Jornades d'informació en institucions públiques o privades.

Arxius asociats
Tipus de destinataris o socis

Els sol·licitants hauran de ser autoritats públiques encarregades de la igualtat i/o la violència de gènere. Els socis dels sol·licitants poden ser qualsevol tipus d'entitat pública o privada.

Data límit de presentació proposta27-10-2016
Organisme responsable

Comissió Europea
Direcció General de Justicia
EC-REC-CALLS@ec-europa.eu

WebEnllaç web (http://ec.europa.eu/justice/grants1/files/2016_action_grants/2016_rgen_ag_vawa/just-2016-rgen-ag-vawa-call-for-proposals_en.pdf)
Import màxim de projectes i taxa finançament

Hi ha un pressupost total de EUR 4.000.000. No es pot sol·licitar una subvenció superior a EUR 100.0000.

Elaborat per 05-09-2016

Ruth Vazquez


Brussel·les 


socialcbalears.eu
Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir