Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir
Convocatòria europea - Programa
Convocatòria d’autenticació de productes alimentaris, SFS-14b-2015
Objectiu

La Unió Europea és el major productor, consumidor i exportador d’oli d’oliva a nivell mundial. L’oli d’oliva es ven normalment a un preu superior al d’altres olis d’origen vegetal i les activitats fraudulentes són temptadores.  Per tal de preservar la imatge de l’oli d’oliva resulta imprescindible garantir la seva qualitat i autenticitat. Les característiques de l’oli d’oliva estan regulades a nivell de la Unió Europea pel reglament CEE nº 2568/91 que estableix un llistat de característiques físiques, químiques i organolèptiques així com mètodes d’anàlisi.

Activitats a desenvolupar

Les propostes presentades a aquesta convocatòria hauran de tenir com a objectiu facilitar la cooperació entre els organismes de finançament de la recerca europea en l’àmbit de l’autenticació de productes alimentaris. Hauran de servir com a base per a un intercanvi d’informació i de col•laboració futura en relació amb: 

  • La facilitació social i l’anàlisi dels projectes d’investigació en aquesta àrea, amb èmfasi en els projectes nacionals dels Estats membres. 
  • La identificació de prioritats de recerca futures en aquest cap i la complementarietat entre les activitats als estats membres i els nivells internacionals. 
  • La preparació del terreny per a millorar la coordinació de la investigació, les bases de dades i els enfocaments per a la verificació de l’autenticitat dels aliments, garantint la integritat i la traçabilitat al llarg de la cadena alimentària dels països europeus. 
Arxius asociats
Tipus de destinataris o socis

Qualsevol entitat legalment constituïda de caràcter públic o privat amb seu a qualsevol país de la Unió Europea.

Data límit de presentació proposta11-06-2015
Organisme responsable

Comissió Europea de Recerca i innovació 
Programa Horizon 2020 
Per a obtenir suport us podeu adreçar aquí

WebEnllaç web (http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/h2020-sfs-2015-1.html#tab1)
Import màxim de projectes i taxa finançament

S’estima que el pressupost per a aquesta convocatòria serà de 500.000 euros.

Elaborat per 09-06-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora  


environmentcbalears.eu
Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Llistat de Programes i projectes Compartir Imprimir