Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Informe
Facebook twitter Pinterest LinkedIN
Conferència final sobre el projecte educatiu "GOAL": Reinserció de persones adultes al món educatiu i laboral

El passat 17 i 18 de gener, el Palau d'Egmont va acollir la conferència final sobre el projecte GOAL (Guidance and Orientation for Adult Learners, "Guia i orientació per a estudiants adults"), emmarcat en el projecte ERASMUS + Acció Clau 3 per a la millora de les polítiques. Com diu el mateix nom, el projecte es va basar en l'experimentació, mitjançant voluntaris de Bèlgica (Flandes), República Txeca, Islàndia, Països Baixos, Lituània i Eslovènia, de noves polítiques socials per reinserir persones adultes que van abandonar l'educació secundària o es troben exclosos del mercat laboral i educatiu.L'educació és un dels objectius clau per a la Unió Europea, ja que és la millor manera d'assegurar una vida econòmica i social de qualitat. Per aquest motiu tenim projectes com la Garantia Juvenil, Erasmus +, o la implementació de polítiques europees, com el Pilar Social de Drets Socials o l'Agenda de Capacitats. La voluntat és que els joves europeus puguin completar el seu procés educatiu per tenir garantida una feina de qualitat amb la qual guanyar-se la vida. El problema és que durant els darrers anys hem tengut episodis, com la Crisi del 2009 i la posterior retallada en cultura, educació i drets laborals, que ha provocat un endarreriment en aquest camp. 

El projecte GOAL es basa a identificar quins són els col·lectius amb més necessitats educatives (nouvinguts, persones entre 18-25 sense estudis, persones entre 40-55 sense feina ni estudis mínims...) per oferir-los una guia i orientació de com pot tornar al mercat laboral i educatiu. Per dur a terme aquestes accions s'utilitzen una sèrie de tutors, que seran els que guiaran les persones durant aquest procés. També es vol identificar quines són les habilitats més importants actualment per tenir més possibilitats de trobar feina.

Per aconseguir aquests objectius és important treballar amb molts socis diferents, des d'administracions públiques, centres educatius o empreses privades.  A partir d'aquí es van identificar les mancances principals per cada "col·lectiu objectiu" (cadascun d'ells té necessitats diferents). Després es va elaborar una guia que va ser desenvolupada pels tutors, mitjançant el principi de "passa per passa". D'aquesta manera es van establir objectius a curt termini i fàcils d'assolir per mantenir la motivació dels col·lectius. Per exemple, la manca de motivació o l'absència d'eines útils per part dels serveis d'ocupació van ser punts clau per millorar.

Els documents del projecte es poden consultar fent clic AQUÍ.


22-01-2018

Joan Carles Munar
Brussel·les

social@cbalears.eu

Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant