Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Informe
Facebook twitter Pinterest LinkedIN
Acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani

El passat dimarts 9 de gener va tenir lloc un debat sobre l’acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani a la seu del Martens Centre for European Studies a Brussel·les. La sessió va comptar amb la presència de Michael Benhamou, assessor polític de les Forces Armades Franceses, l’Almirall Jürgen Ehle, Cap del Departament de Defensa de la Representació Permanent de la República Federal d’Alemanya davant la UE, i Massimiliano Lagi, Conseller de la Representació Permanent d’Itàlia a Brussel·les. El debat estigué moderat per Niklas Novaky, investigador del Martens Centre.

Durant la sessió es va fer balanç de les polítiques i mesures dutes a terme per part de la Unió Europea en tema d’immigració al Mediterrani, així com l’Operació Sophia. Els ponents destacaren el descens dels fluxos migratoris durant els períodes de 2016 i 2017. No obstant, a aquestes dades s’ha de sumar un augment considerable de les morts de persones migrants que travessen el Mediterrani per arribar a Europa.

Pel que fa a possibles millores i futures reformes de les operacions de rescat al Mediterrani, hi hagué consens sobre la necessitat de que els vaixells de rescat i vigilància, tant europeus com d’ONGs, puguin treballar a aigües líbies, per tal d’evitar més tragèdies a la mar i, també, poder fer front als traficants i màfies de tracta de blanques del país magribí.  

Per a més informació, consulteu l’enllaç web de l’esdeveniment.


09-01-2018

Nicolau Ramos Font
Brussel·les

environment@cbalears.eu

Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant