Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'InnovaciÃŗ, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre DocumentaciÃŗ Europea Illes Balears

  Informe
Facebook twitter Pinterest LinkedIN
Sessiķ de debat sobre Política Europea en Nutriciķ i Salut: Qui estā al cārrec?El dia 22 de novembre es va dur a terme al Parlament Europeu una sessió de debat sota el títol "Política Europea en Nutrició i Salut: Qui està al càrrec?". La sessió va comptar amb la participació de Renate Sommer (Membre del Parlament Europeu), d'Arūnas Vinčiūnas (Comissió de salut i seguretat alimentaria, Comissió Europea), així com representants d'empreses i altres organitzacions. 

El panel va incloure adreces sobre l’alta prevalença d’obesitat a la Unió Europea, sent aquest un dels majors reptes que ens afrontem. Per tant, una de les prioritats ha de ser conscienciar al consumidor sobre què menja i el seu valor nutricional per a poder prendre decisions de manera conscient.

Ilaria Passarani (cap de Nutrició i Salut, Organització Europea de Consumidors) va fer incidència en la poca neutralitat del medi pels estímuls als quals estem tots sotmesos, en especial els nins.  Va remarcar també que les opcions saludables haurien d’estar sempre disponibles, i que la UE hauria d’assegurar un alt nivell de polítiques de qualitat.

Per altra banda, Arūnas Vinčiūnas va remarcar el paper actiu que els països membres tenen i les mesures de seguretat alimentaria a la UE implementades, entre les que consten l’etiquetatge de les referències nutricionals i de l’origen del producte.

Renate Sommer va apuntar la necessitat d’una majora activitat per part dels països membres per a afrontar l’obesitat, no normalitzar-la, i posar a l’abast mesures dins del sistema sanitari. També va mencionar la necessitat que el Parlament estableixi les prioritats.

En definitiva, és necessari proporcionar estímuls positius i establir accions més concretes per a poder millorar els indicadors de salut. 


23-11-2017

Alba Martínez Useros
Brussel·les

health@cbalears.eu

Si heu de menester ajuda externa per a la complimentaciķ i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant