Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Informe
Facebook twitter Pinterest LinkedIN
Conferència en el Comitè de Regions sobre la transformació de les empreses a cooperatives obreres per evitar el tancament de PIMESEl passat 26 de setembre, agents de l'economia social, poders públics, sindicats i representants de la societat civil varen discutir els elements clau de les transferències exitoses, la situació en diferents estats membres de la UE, així com el paper que poden tenir les autoritats locals i regionals per crear un entorn propici per a les empreses transformades en cooperatives.

En la presentació del projecte participen la confederació nacional COCETA, REVES i altres internacionals que són reconegudes per la UE i el Comitè de Regions i que es dediquen a transferir coneixement a les empreses en crisis per evitar el seu tancament, donar suport a les administracions públiques i a les entitats agrupades d'economia social.

Es tracta d'un projecte finançat per la Comissió Europea que permet la formació de tutors per a la pròpia empresa i als treballadors quan es passa d'un model d'empresa a un altre i que ofereix també uns serveis d'acompanyament i assessorament jurídic i econòmic per part d'una varietat de professionals amb coneixements profunds en l'àmbit de les cooperatives de treball.
La majoria d'empreses que s'han transformat són PIMES. El problema de finançament per a les PIMES és importantíssim a Europa i és fonamental. Els instruments clau en aquest cas són el finançament públic dedicat a les cooperatives a través d'una participació en el capital o un préstec (SOWECSOM) i la societat de garantia recíproca que ofereix avals financers per qualsevol tipus de necessitat que té l'empresa i avals tècnics que garanteixen la prestació de serveis.


05-10-2017

Kristiyana Stancheva
Brussel·les

enterprise@cbalears.eu

Si heu de menester ajuda externa per a la complimentació i el seguiment del programa o projecte, podeu contactar amb la senyora Pilar Gomila a Mallorca (pgomila@cbe.caib.es, 971 17 71 28)
Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant