Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Fes pràctiques a les institucions europees
Les institucions europees ofereixen pràctiques per a estudiants i titulats

T’interessa la política europea? Ja tens experiència en qüestions europees i vols anar més enllà? Tant el Parlament Europeu com la Comissió, el Consell o el Tribunal de Justícia ofereixen pràctiques remunerades i no remunerades, que duren entre 3 i 6 mesos. Els requisits per accedir-hi varien segons la institució i els estudis, l’experiència i els interessos del candidat.

El Parlament Europeu ofereix pràctiques remunerades i no remunerades.

  • Les pràctiques no remunerades duren 3 mesos i van dirigides a estudiants que han d’efectuar un període de pràctiques en el marc de la seva formació o per a persones que necessiten aquesta experiència per accedir a una feina. Hi ha tres períodes de presentació de candidatures per any (que comencen a l’agost, al desembre o a l’abril), i els períodes de pràctiques comencen cada u de gener, maig i setembre.
  • Les pràctiques remunerades duren 5 mesos i comencen a l’u d’octubre i l’u de març. Van dirigides a persones que han obtingut un títol de nivell universitari. Hi ha dos tipus de pràctiques remunerades. Els candidats per a l’opció general han de poder acreditar haver presentat un treball acadèmic significatiu (tesina). Els candidats per a l’opció periodisme han de poder acreditar la seva competència professional a través dels seus treballs o la pertinença a un col·legi o associació de periodistes. També existeix una opció per a persones amb discapacitats.
  • Aquestes convocatòries (remunerades i no remunerades) també existeixen per als estudiants de traducció.

Les pràctiques al secretariat del Consell segueixen aquesta mateixa estructura, ja que s’ofereixen pràctiques no remunerades per a estudiants i pràctiques remunerades per a titulats. Les candidatures per a les pràctiques per a estudiants es poden enviar al llarg de tot l’any, i les candidatures per a les pràctiques remunerades només es poden enviar entre l’1 de juny i el 31 d’agost.

La Comissió Europea només ofereix pràctiques remunerades de 6 mesos per a titulats universitaris. També existeixen dues modalitats:

  • Les pràctiques com a “Administrador” estan obertes a tot tipus d’especialitats, des de ciències polítiques i econòmiques fins a telecomunicacions, enginyeria, psicologia, comunicació audiovisual, etc.
  • Les pràctiques de traducció, per a llicenciats de traducció i interpretació.

Els períodes de presentació de les candidatures van del 3 al 31 de gener per a les pràctiques que comencen a l’octubre; i de l’1 de juliol a l’1 de setembre per a les pràctiques que comencen al març.

Finalment, també es poden fer pràctiques al Comitè Econòmic i Social, al Defensor del Poble Europeu o al Tribunal de Justícia, aquestes darreres especialment dirigits a titulats en dret.

Per tal que la vostra candidatura sigui tinguda en compte, és important tenir un molt bon coneixement de com a mínim una de les tres llengües de treball de la Unió Europea (anglès, francès o alemany). Per a les pràctiques remunerades és millor tenir bon coneixement del funcionament de les institucions, ja que sovint el candidat haurà de triar el servei en el qual voldrà treballar.

26-10-2010

Annette Jantzen
Consultora Educació, Cultura, Joventut, Esport i Ciutadania

educationcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir