Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Aprovació del projecte d'opinió: Millorar el rendiment i la sostenibilitat del sistema europeu d'aviació, defensat per l'eurodiputada Teresa Riera
Sessió de la Comissió d'Indústria, Investigació i d'Energia del Parlament Europeu

Aquesta proposta revisa la legislació del Cel Únic Europeu per tal de millorar el sistema i la sostenibilitat del sistema aeri europeu. S'integra dins el Segon Paquet relatiu al Cel Únic Europeu (Single European Sky, SES II) que la Comissió havia adoptat i que inclou ajudes per millorar el sistema aeri.

Actualment, el text ha passat la primera lectura de la Comissió del Parlament Europeu amb èxit i segueix endavant pel que fa als tràmits legislatius pertinents. El SES I va ser la primera passa que es feu i es basava en quatre pilars: la capacitat, els costos d'explotació, les emissions de CO2 i l'impacte ambiental, i finalment amb la seguretat. El segon paquet que ha començat aquest any pretén anar més enllà i a més de reforçar els primers quatre punts, vol també reforçar els punts següents:

1. Sistema d'evaluació del rendiment amb objectius quantificats determinants.

2. Realització dels blocs funcionals de l'espai aeri per al 2012.

3. Fer una gestió eficaç i moderna del tràfic aeri mitjançant l'aplicació del Pla Mestre de Gestió del Trànsit Aeri (ATM).

4 Millorar la seguretat mitjançant la consolidació de les competències de seguretat en una única entitat: l'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA).

Cal recordar que amb més de 700 milions de passatgers per any i que està previst que el 2020 es dobli aquesta xifra, és necessari que les institucions europees treballin per tal de tenir un sistema aeri a l'altura dels nous reptes que li esperen. Com a dada preocupant, ens trobam que als EUA hi operen anualment el doble de vols i que el seu cost és només la meitat en xifres totals.

08-02-2008

Llorenç Carrió i Crespí

Consultor àrea Transport Aeri

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir