Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Noves tecnologies i aprenentatge permanent al turisme rural : el projecte Forestur
Brussel·les, 15 de setembre de 2008, Comité de les Regions

Forestur és un dels projectes pilot seleccionats per l’Agència espanyola Leonardo da Vinci l’any 2006. Amb una durada de dos anys (de l’1 d’octubre del 2006 a l’1 d’octubre del 2008) té com a objectiu principal oferir una formació permanent mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) als treballadors del sector turístic dels entorns rurals.

Forestur és un dels projectes pilot seleccionats per l’Agència espanyola Leonardo da Vinci l’any 2006. Amb una durada de dos anys (de l’1 d’octubre del 2006 a l’1 d’octubre del 2008) té com a objectiu principal oferir una formació permanent mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) als treballadors del sector turístic dels entorns rurals. Aquesta formació pretenia donar eines a aquests treballadors per tal d’afrontar millor els reptes futurs de diversificació de les seves activitats econòmiques i desenvolupament local. Els quatre països que formen part del projecte són Espanya, Itàlia, Hongria i Romania.

 

La metodologia emprada va ser l’adaptació ja feta pel Centre de Formació Florida en un anterior projecte de característiques semblants anomenat FENICIA i que tenia els mateixos objectius que el Forestur, però pels treballadors del petit comerç a València, York i Silkeborg (Dinamarca). Així, Forestur ha estat l’adaptació del programa Fenicia al món rural i la cooperació entre regions europees velles i noves.

 

En el camp pràctic, es va veure que les prioritats formatives varen ser tres: tracte de qualitat als clients, gestió dels negocis i llengües, que es va focalitzar sobretot en l’anglès. Pel que fa als problemes que varen tenir, la impossibilitat en segons quines àrees d’aconseguir internet i les comunicacions deficients que impedien alguns receptors dels cursos arribar a llocs on sí hi hagués internet varen ser la nota dominant.

 

Per acabar,  només recalcar que aquest projecte pretenia facilitar la transformació del camp i la reconversió laboral dels seus habitants i esmentar que els assitents a la jornada (represenants d’altres regions, lobbistes, etc.) varen demostrar un interès especial en la inversió dels doblers europeus i el tractament de temes transversals per a la UE com són els de gènere i minories ètniques.

 

Els socis que hi han format part són la Confederazione Italiana Agricoltori della Provincia de Firenze (associació d’agricultors, Itàlia), Pixel Associacion (centre de formació,Itàlia), Centrul de Inovare si Dezvoltare de Afaceri (centre de formació ocupacional, Romania), Europrofessional Hungary EC (centre de formació, Hongria), Asociata Pentru Turism Bucovina (ONG potenciadora del turisme a Bucovina, Romania), Falusi És Agroturizmus Országos Szövetségee (federació d’agroturismes, Romania), Ayuntamiento de Tuéjar (municipi interior València on s’ha dut a terme el projecte pilot), Fundación Comunidad Valenciana Región Europea (suport logístic davant les institucions europees) i el centre de formació que ha gestionat el projecte ha estat el Centre Florida (València). L’acte de presentació  dels resultats obtinguts en el projecte pilot Forestur va ser organitzat per l’Oficina Regional de València.

19-09-2008

Llorenç Carrió

tourismcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir