Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (2010)

A la unió europea hi ha 78 milions de persones que es troben en risc de caure dins la pobresa. Alhora,el número de persones que pateixen pobresa absoluta esta augmentant. Aquesta situació,lògicament es contradiu amb els valors que hauria de representar l’Unió Europea. Es per això que la Comissió va prendre la decisió de fer del 2010 l’any contra la pobresa i l’exclusió social. S’intentarà explicar entre  d’altres coses que la pobresa i l’exclusió perjudiquen el desenvolupament econòmic.

Dins tota l’amplitud del tema, es posarà especial èmfasi en les següents qüestions:pobresa infantil, transmissió de la pobresa entre generacions, promoure un mercat laboral que fomenti l’inclusió, accés a la educació i a la formació en general, la dimensió de gènere (diferents formes de viure la pobresa entre homes i dones), accés als serveis basics, foment de la integració d’immigrants, minories ètniques,estudiar les necessitats especifiques de les persones amb discapacitat i altres grups vulnerables.

Es designarà un comitè compost per representants dels estats membres que ajudi  a la comissió a realitzar les activitats d’aquest any europeu.

Hi haurà un document marc estratègic elaborat per la Comissió que serà el referent per als estats membres i assenyalarà les prioritats de l’esmentat any.

Alhora, la comissió complementarà l’any amb iniciatives com per exemple el pla de treball per a la igualtat entre homes i dones.

També es promouran debats enfocats a conscienciar i fomentar els coneixements sobre la pobresa:les causes,les múltiples formes de pobresa,els avenços aconseguits amb el model social europeu etc... L’objectiu principal d’aquests debats es que les persones que actualment es troben excloses acabin participant dins la societat.

Donar una major importància a les polítiques socials es també un  altre objectiu important.    

14-01-2009

Jaume Burdils Fuster

Consultor area ocupació i afers socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir