Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Flexiseguretat: més i millors llocs de feina

La flexiseguretat és un terme que expressa la combinació de flexibilitat laboral i una millor xarxa social amb la fi de millorar les condicions al mercat de treball.

Per aconseguir aquests objectius es necessari que els estats membres s’impliquin i mostrin voluntat i consciencia per a assolir-los. Es varen proposar acords col·lectius per exemple amb finalitats socials.

L’àmbit regional segons sol esser un bon escenari per a posar en pràctica experiències noves que vagin en aquest sentit. Es va comentar també que es necessari caminar cap a una nova cultura empresarial.

Per a les persones de baixa qualificació que es troben en situació d’atur es posar com a exemple de bona pràctica un servei de guarderia per a nins petits mes ampli del que seria habitual tant en horaris com en servei. Això,a la vegada que crea llocs de treball per a molta gent també facilita que els pares i les mares  pugin treballar amb menys dificultats.

Degut a que aquest projecte esta parcialment finançat el cost de la guarderia no suposa tampoc un problema.

Es va insistir en la idea que malgrat els estats,les regions i les institucions tinguin un paper important,el repte de millorar el mercat laboral es sobretot una qüestió humana i de cultura empresarial. 

04-11-2008

Jaume Burdils Fuster

Consultor area ocupació i afers socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir