Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Formes d'integració dels immigrants

A la conferència “Routes the way to integration” es va parlar del repte de l’integració dels immigrants i la convivència en el si de les societats d’acollida.

En aquest sentit,la secretària autonòmica  d’immigració i ciutadania de la comunitat valenciana, Gotzone Mora, va comentar que a la seva comunitat no s’aplica una política d’integració específica per als immigrants sinó que l’idea que s’està aplicant consisteix en incloure en un sol grup totes aquelles persones  que es troben mes desprotegides per exemple: dones, menors immigrants sense acompanyar, discapacitats, joves amb dificultats per a trobar feina, immigrants adults i població  per sota del llindar de la pobresa. Es rebutja la idea de tractar els immigrants de forma especifica ja que s’entén que això pot fomentar   l’estigmatització.

A tall d’exemple,la responsable va explicar que no  permet que es muntin equips de futbol a partir de l’origen dels immigrants,ja que entén que això podria fomentar rivalitats entre comunitats de nacionalitats diferents.

Es va recordar també que el repte de la integració es juga sobretot als nivells local i regional.

Quan la religió te un pes important en el col.lectiu es pot intentar que els líders religiosos ajudin i participin també en aquesta integració, tot col.laborant i expressant alhora les seves necessitats.

També aprofitant les noves tecnologies s’han fet passes per apropar l’administració al ciutadà. S’ha posat en marxa un servei a partir del qual si el ciutadà te algun problema el pot transmetre a la conselleria i aquesta es compromet a respondre dins un període de 72 hores.

Finalment es va recordar que quan una societat es capaç d’acollir de forma adequada la seva immigració, aquesta hi guanya molt en termes generals i s’eviten problemes de diferents tipus.

30-10-2008

Jaume Burdils Fuster

Consultor area ocupació i afers socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir