Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reincorporació al mercat laboral de persones majors de 50 anys ? Projecte Senior Competence

L’objectiu del programa pilot cofinançat pel Fons Social Europeu és reincorporar al mercat laboral a persones majors de 50 anys que per diferents circumstancies han perdut els seus llocs de treball, amb un perfil de molt concret, ja que la majoria tenen estudis superiors i havien tingut bons treballs en el seu passat recent. Per exemple:advocats,arquitectes,professors etc...

Les ciutats escollides per posar a prova aquest pla pilot son : París, Frankfurt i Estocolm. Durant la jornada es van explicar les diferents formes que s’han donat a l’aplicació d’aquest programa,algunes associacions han inclòs per exemple, com destinataris del projecte, a mes del col.lectiu ja esmentat, a immigrants,dones i persones amb capacitat diferenciada.

En general es va insistir molt en la idea del network,tant pel que fa a animar a la gent a fer contactes com a fomentar la recerca de treball en grup. Lligat a això,s’ha de dir que algunes empreses,amb motiu de tenir cura de la seva imatge s’han mostrat interessades en contractar,han de contractat de fet,persones del col.lectiu del que estem parlant. També,en aquesta direcció s’està fomentant que una part d’aquesta gent s’animi a muntar una empresa petita o mitjana sol o amb altres.

S’ha de dir que el balanç en l’aplicació d’aquesta prova es clarament positiu. Ha donat resultats satisfactoris en la immensa majoria de persones les quals s’hi han acollit.

Es va fer especial incidència a:

  • Actuació sobre les persones,formes innovadores de retornar alts directius al món laboral.
  • Armonització de les necessitats dels empleadors i dels demandants d’ocupació.
  • Promocionar l’esperit empresarial d’alts directius en atur.
  • L’envelliment com un actiu:reconeixement de la contribució positiva de les persones majors a les comunitats.

El 20 i 21 de novembre es farà a Paris una conferència on s’aprofondirà més sobre el projecte Sènior.

09-10-2008

Jaume Burdils Fuster

Consultor Àrea Ocupació I Afers Socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir