Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Directiva de temps de treball i agències de treball temporal
El Consell d?ocupació i política social va tenir lloc a Luxemburg els dies 9 i 10 de juny de 2008.

Es va arribar -sense sotmetre-ho a votació- a un acord polític sobre una  modificació de la directiva d’ordenació del temps de treball que el Regne Unit havia proposat fa més de tres anys. Després de l’anunci de la presidència de que hi havia majoria qualificada, Espanya -un dels estats membres que havia contribuït a bloquejar la proposta durant aquest temps- va demanar la paraula i va exposar la seva posició contrària a la modificació, sobre tot respecte a la possibilitat de derogació del màxim de les 48 hores setmanals.

En efecte, la modificació acordada al Consell conté una clàusula coneguda com opting out que permet que el màxim de 48 hores de treball setmanal que fins ara existeix es pugui ampliar (fins a un màxim de 60 hores setmanals en els casos generals, i de 65 hores setmanals en el cas d’alguns col·lectius determinats com els metges) si el treballador així ho pacta amb el seu empresari. Donat que aquest temps es computa com una mitjana trimestral, això possibilitaria arribar a setmanes de fins 78 hores laborables.

Així mateix, la directiva permetria que el període inactiu de les guàrdies dels metges no fos considerat com temps de treball.

Aquests dos punts són conflictius, i pareix difícil que s’arribi a un acord en la segona lectura al Parlament europeu. Si això fos així, és probable que la modificació de la directiva no s’arribi a tractar durant la presidència francesa.

Més senzill va resultar l’acord dels ministres sobre una regulació que reforça els drets dels contractats per les agències de treball temporal, aplicant el principi d’igualtat de tractament entre aquests i els treballadors permanents en terrenys com les vacances pagades i les baixes per malaltia. Aquesta qüestió es trobava a l’agenda de la UE des de principis de la dècada de 1980, però havia quedat en estat de projecte per la resistència dels successius governs britànics. Però la pressió del Regne Unit sí ha aconseguit ampliar el període mínim per que aquesta regulació s’apliqui: afectarà als treballadors que duguin almenys dotze mesos fent feina, i no només sis, com havia proposat la Comissió.

El Consell també va arribar a conclusions sobre diferents temes com la implementació de la Plataforma de Pequin (indicadors sobre la situació de les nines i del paper de la dona en la presa de decisions a nivell polític) o la eliminació d’estereotips de gènere.

Presidència francesa i agenda social renovada

A la reunió REPER també es varen avançar els continguts dels dos Consells de la presidència francesa, d’acord amb les prioritats de l’agenda social renovada que es va presentar el dia 2 de juliol de 2008:

  • El primer es celebrarà el dia 2 d’octubre de 2008 i, a part de tractar temes genèrics com la flexicuritat, es preveu que hi hagi conflicte en quant a una directiva -que s’ha d’aprovar per unanimitat- per la igualtat de tractament sense distinció per qüestions d’edat, orientació sexual, discapacitat i religió o creença a l’àmbit de les activitats comercials.
  •  El segon tindrà lloc els dies 15 i 16 de desembre. Entre altres coses, es presentarà un nou text -amb petites modificacions- de la directiva de Comité d’empresa europeu; s’intentarà arribar a un acord sobre la directiva antidiscriminatòria esmentada al paràgraf anterior; i es tractarà una directiva sobre la igualtat de tractament entre homes i dones a l’àmbit de la Securitat Social per les professions autònomes i agrícoles. Aquest segon Consell, de contingut molt ambiciós, podria concloure, no obstant, amb pocs acords importants.
04-07-2008

Jaime Capó Bonnín

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir