Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Serveis socials d?interès general prestats per entitats privades ? normativa europea

Una comunicació de la Comissió Europea aclareix dubtes sobre Serveis Socials d'Interès General (SSIG).

A nivell nacional, els serveis socials d’interès general (SSIG) estan sotmesos a un procés de modernització caracteritzat per l’augment de la subcontractació de serveis públics al sector privat. Com a conseqüència d’aquest canvi, existeix jurisprudència que considera les activitats realitzades per alguns SSIG com activitats econòmiques. D’aquesta manera, una proporció cada vegada major de SSIG cau dins el terreny d’aplicació de les regles comunitàries sobre competitivitat i mercat interior.

Aquesta situació, encara bastant nova, crea sovint confusió entre les autoritats públiques i els proveïdors d’aquests serveis, ja que les regles comunitàries moltes vegades no son ben conegudes o correctament aplicades.

Precisament amb l’objectiu d’aclarir dubtes i explicar millor les regles que poden afectar als SSIG, la Comissió Europea va publicar al mes de novembre de l’any 2007 una comunicació que:

  • Aclareix el marc legal comunitari que pot aplicar-se als SSIG.
  • Estableix les eines necessàries per orientar en qüestions pràctiques als ciutadans, autoritats públiques i proveïdors de serveis.

També es va crear un servei d’informació interactiva des d'on es poden enviar preguntes a la Comissió en forma de correu electrònic. Aquest servei anirà actualitzant regularment l’apartat de “Qüestions més freqüents”.

 

19-06-2008

Jaume Capó Bonafé

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir