Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Modificació del Reglament referent al Fons Social Europeu

El Parlament europeu i el Consell han aprovat la modificació del Reglament referent al Fons Social Europeu (FSE) per a ampliar els tipus de costos subvencionables pel FSE.

L’actual crisi financera i el deteriorament econòmic han fet necessari introduir noves simplificacions en el Reglament del FSE per tal de facilitar l’accés a les subvencions cofinançades. Aquestes modificacions no canvien els objectius principals del fons ni els camps d’acció que es preveuen.

La modificació es centra en el tipus de costos que es podran acollir a subvencions del FSE sempre i quan es respectin les següents condicions:

  • els costos indirectes declarats sobre una base a tant alçat, fins al 20% dels costos directes d’una operació.
  • els costos a tant alçat calculats mitjançant l’aplicació de barems estàndard de costos unitaris, tal com els defineixi l’Estat membre.
  • les quantitats globals que cobreixin íntegrament o parcialment els costos d’una operació.

A més, les opcions contemplades podran combinar-se únicament si cadascuna d’elles es refereixen a una categoria distinta de costos subvencionables o si es destinen a projectes diferents dins la mateixa operació. Els costos contemplats s‘establiran per endavant sobre la base d’un càlcul just, equitatiu i verificable i la quantitat global d’una operació mai podrà excedir els 50.000 euros.

 

29-06-2009

Mercè Martorell Puigserver

Consultora Ocupació i Afers Socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir