Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La UE analitza l?impacte del canvi climàtic en el treball

Els dies 22 i 23 de Juny va tenir lloc a Brussel·les el Fòrum de Reestructuració sobre l’impacte del canvi climàtic en l’ocupació. Com a preludi de la Green Week (que es va celebrar de dia 23 a dia 26 de juny) la trobada va reunir experts, representants dels treballadors i polítics per analitzar com les polítiques orientades al canvi climàtic poden afectar el mercat de treball i com aquest es pot adaptar a un sistema econòmic més sostenible.

La necessitat de reduir les emissions de CO2 tendrà efectes directes en el mercat laboral: es perdran llocs de treball i se’n crearan de nous i, a la vegada, els treballadors hauran d’adaptar les seves capacitats i tècniques a les noves necessitats econòmiques. Per això, la trobada es va centrar en:

  • conscienciar sobre els canvis que es poden esperar i en les aptituds tècniques que es requeriran a llarg termini per a ajustar-se a una economia amb baixes emissions de carboni;
  • proporcionar una plataforma per a experts i polítics per intercanviar experiències;
  • difondre informació sobre bones pràctiques;
  • insistir en la importància de preparar als treballadors per aquests canvis amb la formació i la recerca prèvia necessària.

 

 

26-06-2009

Mercè Martorell Puigserver

Consultora Ocupació i Afers Socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir