Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Previsions turístiques dels europeus per a l?estiu 2009
La Comissió Europea realitza una enquesta sobre les previsions de demanda turística

Més de 27.000 ciutadans europeus seleccionats al atzar varen ser entrevistats durant el mes de febrer amb la finalitat de proporcionar informació detallada als principals interessats en el sector turístic. Per primera vegada la Comissió ha fet un ampli estudi que ofereix a tots els agents del turisme una gran quantitat d’informació, presentada analíticament per país i categories demogràfiques. Al menys el 50% dels ciutadans viatja tots els anys, principalment a països europeus, i casi el 75% realitza un viatge a l’any.

Segons el vicepresident de la Comissió Europea i responsable de la Direcció General de Empresa i Industria, el Sr. Günter Verheugen, els resultats són molt positius i confirmen la solidesa de la industria turística a Europa.

 

Els principals resultats són:

 

- Tendència a descobrir el propi país: en 2009, el 48% dels europeus tenen la intenció de passar les vacacions en el seu propi país, mentre que en 2008 només ho feren el 43%.

- La majoria pot autofinançar-se les vacacions: aproximadament el 40% dels ciutadans que planegen anar-se de vacances el 2009 considera que disposa de fons suficients. No obstant, un 11% afirma tenir grans problemes financers que podrien tenir un impacte sobre els seus plans de vacances.

- Èmfasi en la qualitat: el 33% dels europeus es guien per la qualitat abans que per els preus baixos (11%)

- No se’n van de vacances: només el 19% dels enquestats estaven segurs que no aniran de viatge en 2009, un percentatge molt inferior al 32% de l’any passat.

- Darrer minut: el 28% dels ciutadans comunitaris encara no s’ha decidit sobre el tipus de vacances que desitja, tant en la durada com en el destí.

- Individualment: el nombre de persones que organitza les seves vacacions de forma individual augmenta fins el 56% i s’utilitza principalment Internet.

- Destinacions preferides: els europeus prefereixen les destinacions turístiques tradicionals (54%) entre les que destaquen principalment Espanya, Italia, França i Grècia, abans que en noves destinacions emergents (28%). Espanya lidera, igual que en 2008, les previsions turístiques amb un 14%, ja que els turistes afirmen guiar-se principalment per l’atractiu local (31%), el patrimoni cultural (24%) i les possibilitats d’oci (15%)

- Temporada alta: el clima també sembla tenir un paper important ja que la meitat dels europeus prepara les seves vacances per al juliol i agost, el 42% està disposat a renunciar a les vacances d’hivern si les seves finances no són suficients per complir els seus plans de vacances totals. Només el 23% viatjaria en temporada baixa per estalviar diners.

 

Per a més informació:

http://ec.europa.eu/enterprise/tourism/index_en.htm

 

Es pot consultar l’informe complet a:

http://ec.europa.eu/enterprise/tourism/docs/studies/eurobarometer/flash_eurobarometer_analytical_report_20090320_en.pdf

23-03-2009

Isabel Domenge Sansó

Consultora Àrea Turisme

Llistat d'informes Compartir Imprimir