Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Enfortiment de les taxes de CO2

La UE planeja imposar una taxa sobre les emissions de CO2 a nivell europeu a sectors com el transport i la agricultura, que per ara no estan dins el bloc del comerç de dret d’emissió.

L’esmena de la Directiva de Taxació de l’Energia de 2003 obligaria als Estats Membres a imposar una taxa de CO2 als combustibles per retallar les emissions de CO2. Els preus del carbó augmentaran ja que les petites instal·lacions ara exemptes del comerç d’emissions hauran de pagar per el CO2 com a part del seu consum energètic. 

Aquesta nova dimensió permetria que les autoritats nacionals poguessin fixar taxes per el CO2 més altes (mai més baixes) que les especificades per la UE. La Comissió espera que la reforma elimini les interferències amb el règim de comerç de drets d’emissions de la UE.

La biomassa seguirà exempta de taxació de CO2, a més a més les empreses que realitzin inversions a tecnologies baixes en carbono aconseguiran exempcions transitòries.

 

Regim de comerç de drets d’emissió de gasos d’efecte hivernacle:

02-10-2009

Isabel Mut

Consultora de Medi Ambient

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir