Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Inclusió social. L?experiència del Vènet.

La regió del Vènet té una població de 4,7 milions d’habitants.  Amb la reforma de la constitució italiana les regions van passar fer-se càrrec de la sanitat i dels serveis socials. El govern nacional negocia amb les regions el finançament anual.

La direcció de serveis socials del Vènet  esta subdividida en 5 tipus de serveis:

  1. Prevenció d’addicció a les drogues
  2. Ancians
  3. Discapacitat

Com a pràctica innovadora, cal destacar la xarxa d’observatoris per a la recopilació i anàlisi de dades de fenòmens socials. Aquests observatoris estan coordinats pel ministeri d’afers socials i pel departament regional d’afers socials.       

També cal destacar el seu sistema d’integració laboral específic per a persones excloses socialment i/o amb discapacitat. S’ha aconseguit la implicació de gairebé 3200 empreses i com a resultat pràcticament 900 persones amb discapacitat han pogut trobar feina.         

Aquestes coses han estat possibles gràcies a la llei regional nº16 d’agost de 2001 que dona a les regions el poder suficient per a poder implementar les citades iniciatives.

Mes informació a: regione.veneto.it

12-02-2009

Jaume Burdils Fuster

Consultor àrea ocupació i afers socials

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir