Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Zones agrícoles amb dificultats naturals

El nou sistema de classificació es pretén posar en marxa l’any 2014, mentrestant se seguirà aplicant el sistema actual.

La Secció NAT (Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient) del Comitè Econòmic i Social Europeu va organitzar el passat 21 d’octubre una Audició sobre les “zones agrícoles amb dificultats naturals” amb l’objectiu de debatre el Comunicat de la Comissió publicat el passat 21 d’abril en el qual es proposaven vuit criteris biofísics (de sòl i clima) comuns que haurien d’orientar els Estats a l’hora de realitzar una nova redefinició d’aquestes zones.

Els vuit criteris que es té previst aplicar són els següents: baixa temperatura, estrès tèrmic, drenatge del sòl, textura del sòl i pedregositat, profundidat d’arrelament, propietats químiques del sòl, balanç hídric del sòl i pendent.

Aquesta revisió de criteris no afecta les zones de muntanya (que ja estan classificades segons criteris objectius comuns) ni les zones que presenten dificultats específiques (per exemple, les illes i zones costaneres), que es classifiquen segons aquestes dificultats.

 

Per a més informació sobre el Comunicat de la Comissió, podeu consultar:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/609&format=HTML&aged=0&language=ES&guiLanguage=en

28-10-2009

Marina Pons Vidal

Consultora d’Agricultura

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir