Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nova preparació i aptituds per a les feines del futur
La Comissió cerca maneres per anticipar de manera més eficient les necessitats futures del mercat laboral.

Les feines de demà seran diferents de les d’avui. La globalització, el canvi a una economia verda, societats amb cada cop més gent major i els canvis tecnològics i socials exigiran noves competències als treballadors.

En el marc dels Open Days 2009, ha tingut lloc la conferència “New skills for new jobs” (“Noves aptituds per a noves feines”), en què s’han presentat una sèrie de programes de formació, dins i fora de les empreses, que han posat en marxa diferents regions europees, cofinançats majoritàriament amb Fons Socials Europeus i que ofereixen adaptar o requalificar els treballadors a les noves necessitats, com la formació en les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Cap a l’any 2020, gairebé tres quartes parts de les feines en els Estats membres seran en el sector de serveis. També es crearan nous llocs de treball en el sector de les noves tecnologies, energies renovables i sanitat i s’incrementarà el nombre de feines que exigiran una formació avançada. Al mateix temps, però, cada dia es valoraran més les aptituds generals i transversals com l’esperit analític, la capacitat per a la resolució de problemes, la capacitat de treballar en equip i les competències lingüístiques i digitals.

Dins d’aquest context, s’ha d’assegurar que la preparació de la gent s’adapti a les ofertes de feina del moment i evitar el fet de veure com puja l’índex d’atur però, a la vegada, que no s’ocupin totes les places de feina per manca de gent preparada.

Són factors clau:

  1.  La qualitat de l’educació en tots els nivells.
  2. Que les empreses inverteixin en la formació permanent dels treballadors.
  3. La comunicació entre empreses i universitats per saber les necessitats reals en el món laboral.
  4. No excloure cap grup d’edat entre els destinataris de la formació.

Ponents: Ana Bermúdez Odriozola (Servicio Público Empleo Aragón), Elise Tarvainen (Consell Regional de Finlàndia Central), Lesley Calder (One North East), Pearce Steward (Govern d’Escòcia).

06-10-2009

Marina Pons Vidal

Consultora d’Educació i Cultura

educationcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir