Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Accions a la Unió Europea per combatre la resistència antimicrobiana

Unes 50.000 persones moren cada any a causa de les infeccions antimicrobianes, una xifra que podria ascendir a 10 milions el 2050 si no es prenen mesures. En gran part és per l'ús excessiu d'antibiòtics, que condueix a alguns bacteris a desenvolupar resistència, fent que els antibiòtics siguin ineficaços. La resistència antimicrobiana (AMR) és un problema de naturalesa global, i per fer-hi front cal una gran coordinació i escala.


Per contribuir s’haurien d’aplicar mesures com el sanejament i l'assistència sanitària bàsica, i millorar el diagnòstic de malalties per reduir els casos en què es prescriuen antibiòtics. També és important la reducció de l'ús inadequat d'antibiòtics als animals de granja, així com la lluita contra les campanyes antivacunació per produir la propagació d'infeccions bacterianes que després es tracten amb antibiòtics.


La Comissió Europea va emetre un pla d'acció d'AMR el 2017, en el qual va exposar que proporcionaria incentius per augmentar l’emissió de diagnòstics, alternatives antimicrobianes i vacunes. Pretén també analitzar les eines reguladores de la UE i els incentius per a nous antimicrobians i productes alternatius innovadors.

16-02-2018

Alba Martínez Useros
Brussel·les

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir