Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència del SEArica sobre governança oceànica

L’Intergrup del Parlament Europeu SEArica (per les seves sigles en anglès Seas, Rivers, Islands and Coastal Areas) va organitzar una conferència per a determinar els passos a seguir en matèria oceànica, amb el suport de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM) i la Plataforma per al Clima i l’Oceà.

La conferència, celebrada el 10 de gener, va reunir a Karmenu Vella, Comissari Europeu de Medi ambient, Assumptes Marítims i Pesca, membres de l’Intergrup i prop de 200 representants de regions, autoritats locals, sector privat, ONGs, etc,.

Aquest acte va proporcionar una oportunitat per a que l’Intergrup reiterés el seu suport a la declaració realitzada a la conferència d’OurOcean –“tots depenem de l’Oceà: per la nostra aigua, aliment, clima i aire”- així com ja es va expressar en la seva Declaració per als Oceans i el Clima de 2015. Així les coses, l’Intergrup considera que es necessita una nova visió, juntament amb compromisos forts i orientats a l’acció.

A la conferència, el Comissari Vella començà el seu discurs recordant que l’aconseguit a Malta no te precedent, destacant que, per primera vegada en la història, el sector privat i el sector públic van anar de la mà per a crear una vertadera comunitat oceànica amb un objectiu compartit: una millor gestió del 70% del planeta.

La Secretaria General de la CRPM, Eleni Marianou, destacà diversos exemples dels compromisos assumits per les regions en línea amb les propritats d’OurOceans, ela quals s’han recollit en un nou fullet de la CRPM.

Per la seva part, George Alexakis, vicepresident de la CRPM i encarregat d’assumptes marítims, va agrair als diputats europeus que insistissin sobre el paper de les regions a l’informe sobre governança oceànica del Parlament Europeu, el qual serà votat el 16 de gener.

15-01-2018

Nicolau Ramos Font
Brussel·les

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir