Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials

L’Associació Europea de prestadors de Serveis a Persones amb Diversitat Funcional (EASPD) va organitzar el passat 27 de novembre una sessió per a informar sobre el Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials, amb el que es podria accedir a préstecs per afrontar inversions als Serveis Socials amb millors taxes. El principal instrument d’aquest pla és l’EFSI (Fons Europeu per a la Inversió Estratègica), que utilitza fons europeus públics per a incrementar la inversió del sector privat fins a 350.000 milions d’euro.

Per a poder proveir servies a persones amb diversitat funcional, amb risc d’exclusió social i a majors i infants, es necessiten inversions per a sufragar els diferents projectes, com ara construir noves infraestructures, realitzar actes formatius o invertir en recerca. Però, fins a la data, l’ús del Pla d’inversió de la UE en Atenció i serveis socials ha estat escàs. Per a millorar la comunicació i promoció d’aquest al sector del Serveis Socials s’ha desenvolupat la plana web www.socialinvestment.eu, que permet visualitzar de manera conjunta els diferents programes i opcions disponibles, així com diverses recomanacions. Proporciona també informació útil per a inversors i autoritats públiques interessades en invertir al sector.  

Una infraestructura social de qualitat és necessària. S’han d’establir els estàndards europeus mínims, donar suport per a desenvolupar projectes de qualitat, a més de coordinar els consells d’inversió social. L’establiment d’un marc legal adequat és clau per a donar suport a la contractació  de persones amb diversitat funcional. Des de diverses entitats del sector bancari donen finançament a clients sense seguretat bancària amb una taxa reduïda. Totes les mesures són necessàries per a facilitar el desenvolupament social i econòmic, creant així una societat més inclusiva.

18-12-2017

Alba Martínez Useros
Brussel·les

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir