Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre el Finançament de la Bioeconomia Circular

La Comissió Europea, juntament amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), va organitzar, el passat 6 de desembre, un acte informatiu  sobre el finançament de la bioeconomia circular. L’objectiu d’aquesta sessió va ser el plantejament d’una plataforma d’inversió que millori el finançament a Europa.

La Unió Europea està intensificant els esforços per estimular la inversió en la bioeconomia, tantejant inversors sobre les oportunitats i els reptes d’un nou fons europeu multimilionari.

Durant la conferència, funcionaris de la Comissió Europea i del BEI mostraren la visió que tenen sobre la forma en que el nou vehicle d’inversió podria vincular el capital privat en un sector expansiu en el qual es transformi la biomassa en bioplàstics, cosmètics i altres productes.

John Bell, director de bioeconomia de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, va afirmar que, cap a finals de 2018, el fons, que inclourà almenys 100 milions d’euros, indica un canvi cap a una economia sostenible.

En aquest sentit, la Comissió ha començat la recerca d’un gerent independent per executar el seu nou vehicle d’inversió, ja que cerca atreure diverses fonts de capital, inclosos bancs, fons de pensions i capital de risc, per invertir de manera conjunta amb els Estats membres i altres inversors públics, en el que pretén ser una gran associació publico-privada.

Aquesta plataforma de bioeconomia seria la primera de diverses plataformes temàtiques d’inversió sota el recentment renovat programa InnovFin de la UE, presentat el passat 7 de desembre en el Fòrum Global d’Inversió pel Comissari Europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas i el vicepresident del BEI, Ambroise Fayolle.

Per a més informació, consultau el següent enllaç:
http://circulareconomy.europa.eu/platform/en/news-and-events/financing-circular-bioeconomy-structuring-investment-platform-improve-access-finance-europe-0

18-12-2017

Nicolau Ramos Font
Brussel·les

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir