Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre la "Garantia Juvenil a Espanya: prespectives de futur"

El passat 19 i 20 d'octubre es va celebrar a l'Hotel Bloom! de Brussel·les una conferència que analitzava l'impacte del programa de "Garantia Juvenil" a Espanya. Va ser una ocasió on es va aprofitar per intercanviar bones pràctiques entre les diferents Comunitats Autònomes.

Espanya és un dels països que més percentatge té d'atur juvenil (quasi el 40% dels joves menors de 25 anys no tenen feina), per aquesta raó Espanya també és un dels països que més rep en garantia juvenil (cap al 2023 la UE haurà invertit més de 3.000 milions d'euros).

Per aquest motiu la Unió Europea ha potenciat programes paral·lels que ajudin a millorar el percentatge d'ocupació juvenil: l'Erasmus PRO per a la millora de la mobilitat laboral entre estudiants d'FP i professors i el Cos Europeu de Solidaritat. Els dos programes ajuden a l'adquisició de noves competències claus que ajuden a la inserció laboral dels joves (sobretot les competències lingüístiques i socials).

A més a més es va arribar a la conclusió que certs moviments ideològics també són bàsics per millorar les competències. Per exemple els agrupaments escoltes són importants perquè els adolescents adquireixin competències de lideratge. Aquestes noves competències seran bàsiques per als joves que es vulguin inserir al mercat laboral perquè les empreses enfoquen els seus processos de selecció en aquestes competències. És necessari actualitzar les competències que les empreses demanen perquè el mercat laboral es pugui adaptar als nous canvis.

L'educació també ha de ser la base d'aquesta millora. La Formació Professional té la capacitat de reformar els coneixements tècnics i teòrics de les persones perquè puguin actualitzar-se i inserir-se el món laboral. Per aquest motiu l'FP ja no ha de ser una cosa de joves: l'FP ha de servir perquè els aturats de llarga durada complementin els seus coneixements per tornar a ser actius una altra vegada. La col·laboració entre FP i empreses privades és clau per dur a terme aquest procés. Podem veure l'Escola d'Aprenents de SEAT com un cas d'èxit dins aquest camp.

23-10-2017

Joan Carles Munar
socialcbalears.eu

Llistat d'informes Compartir Imprimir