Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència sobre la Iniciativa Empresarial a les Illes.
La Xarxa de Cambres de Comerç (INSULEUR) i el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), han organitzat recentment un esdeveniment per debatre sobre l'Iniciativa Empresarial a les Illes.

El passat 2 de juny, ha tingut lloc un esdeveniment en col·laboració amb la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM) i la Federació Europea d'Illes Petites (ESIN). Durant aquest acte, ha intervingut la sra. Marie-Antoinette Maupertuis, membre del Comitè de les Regions (CdR) i ponent de l'Opinió ``La iniciativa Empresarial a les Illes: contribuir a la cohesió territorial´´

Marie-Antoinette Maupertuis comença recordant la tasca feta en aquest tema mitjançant una línia llarga de dictàmens elaborats pel CESE, CdR i el Parlament Europeu. La creació d'empreses a les illes és essencial per a la vida dins aquestes i exerceix un paper fonamental en la qualitat de vida. És important desenvolupar un teixit d'empreses competitiu i diversificat i per això la política de cohesió i els Fons Estructurals suposen un mitjà exitós en moltes de les illes.
Quant als factors que preocupen, senyala el desconeixement pel que passarà amb la política de cohesió després del 2020 i la carència d'una dimensió territorial dins el Pla Juncker. A més, no hi ha cap especificitat quant a la insularitat. Molt sovint, s'oblida que les empreses insulars estan afectades per la llunyania i l'aïllament que això provoca. Les Petites i Mitjanes Empreses s'enfronten a una major dificultat quant a la recerca de recursos financers.

Per tot això, la ponent recomana:
- Cal garantir mesures generals que permetin una producció de base i intercanvis que es facin de forma més senzilla a les illes.
- El transport és essencial a les illes-
- Totes les polítiques europees han de contenir una clàusula d'insularitat.

Per finalitzat, senyala que s'ha d'impulsar la participació d'empreses insulars en el mercat única però que això només serà possible si s'aplica l'equitat territorial i s'eliminen barreres que encara existeixen.

06-06-2017

Ruth Vazquez


Brussel·les

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir