Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Comitè Econòmic i Social Europeu analitza com millorar l'eficàcia de les politiquees de la Unió Europea per a les pimes.
S'alerta de què no s'està tenint suficientment en compte la diversitat de les pimes en l'actual marc polític de la UE.

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va organitzar una audiència pública a on participaren oradors d’alt nivell de diferents institucions i organitzacions socials de tota la UE. L'esdeveniment, que es va dur a terme com a part del treball preparatori de l'opinió del CESE sobre l'eficàcia de les polítiques de la UE per a pimes, tenia com a principal objectiu debatre l'eficàcia i l'eficiència de les polítiques de la UE per a pimes, trobar maneres per a millorar-les i subratllar les oportunitats i reptes per al futur.

D'entre els reptes als quals s'enfronten les pimes, es va remarcar que l'emprenedoria no està realment incorporada als sistemes d'educació nacional dels Estats membres i no existeixen iniciatives transfrontereres per assolir aquest objectiu.

A més, les pimes s'enfronten a procediments administratius complicats i els costos d'enviament alts són un dels majors problemes per exportar i importar de les pimes. Diversos estudis mostren una manca de coneixement sobre el finançament i el suport disponible per a pimes, ja que les formes de finançament a les quals opten aquestes són majoritàriament els préstecs bancaris que no estan personalitzats per a tots els subgrups específics de les pimes.

De les recomanacions per a millorar la situació de les pimes en el futur es remarca la necessitat d'incloure la diversitat de les pimes europees dins de les polítiques de la UE: s'haurien d'explorar les necessitats específiques de cada pime. Les polítiques de la UE per a pimes haurien de posar més èmfasi i esforços a informar a les pimes i especialment als subgrups més vulnerables entre d'elles com les microempreses, companyies tradicionals sense molt potencial innovador, o companyies de regions remotes.

També és necessari revisar la definició de pime des d'una perspectiva holística, que no tingui només en compte el nombre de treballadors o el volum dels negocis. La Comissió europea començarà amb la revisió de la definició a finals d'aquest any.

10-02-2017

Brussel·les

Maria Estela 

Llistat d'informes Compartir Imprimir