Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) analitza la proposta de reforma de l'impost de societats
El CESE dóna suport al paquet de reforma però també aporta recomanacions per a la seva millora

La Comissió europea va anunciar a finals d'octubre del 2016 un paquet fiscal per a reformar l'impost de les societats. El paquet consisteix en tres noves propostes de Directiva que pretenen assolir un sistema fiscal per a empreses més just i modern, que abordi i tanqui les llacunes existents entre els països Estats Membres i tercers països i donar noves regles de resolucions de disputes per a mitigar els problemes de doble imposició amb els quals s'enfronten les empreses a l'hora d'operar en el mercat.

El paquet es basa en tres eixos:

  • 1. Base imposable consolidada comú de l'impost sobre societats (BICCIS): gràcies a la BICCIS, les empreses tindran per primera vegada un codi normatiu únic per a calcular els seus beneficis imposables en la UE en el seu conjunt i donarà suport a les innovacions a través d'incentius fiscals destinats a les activitats d'investigació i desenvolupament (I+D) vinculades a l'activitat econòmica real. 
  • 2. Mecanismes de resolució de litigis causats per la doble imposició: la doble imposició suposa per a les empreses un obstacle important que genera incertesa, costs innecessaris i problemes de tresoreria. La Comissió ha proposat donar cobertura a una gamma més àmplia de supòsits i els Estats membres disposaran de terminis clars per a l'acceptació d'una solució vinculant a la doble imposició.
  • 3. Resposta a les asimetries amb països no pertanyents a la UE: inclou noves mesures per a impedir que les empreses aprofitin les llacunes, denominades asimetries híbrides, entre els sistemes fiscals dels Estats membres i els dels països no pertanyents a la UE per a eludir la imposició. Les asimetries híbrides sorgeixen quan els països apliquen diferents normes per a gravar determinades rentes o entitats. Les empreses poden aprofitar-les per a evitar ser objecte de gravamen en qualsevol dels dos països.

El Comitè Econòmic i Social encara no ha publicat la seva opinió sobre els dos primers punts del paquet però sí que ho ha fet respecte de l'últim. Al respecte, el CESE considera que l'adopció de la Proposta de Directiva sobre les asimetries híbrides amb tercers països és positiu però són necessàries les clarificacions suplementàries a fi de garantir una execució coherent en tots els Estats membres. Per a més informació sobre l'opinió del CESE consultar en següent enllaç.

18-01-2017

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir