Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència Anual sobre l'Agricultura i Desenvolupament Rural 2016:Canvi climàtic i el repte de la disponibilitat de recursos per l'agricultura europea.

La Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, va organitzar la segona conferència anual per debatre l'estat de les politiques europees referents a agricultura i presentar l'informe Outlook.

Els passats 6 i 7 de desembre va donar lloc a la Comissió Europea la Conferència Anual sobre Agricultura i Desenvolupament Rural amb el títol "Canvi climàtic i el repte de la disponibilitat de recursos per l'agricultura europea.

El primer dia, l'esdeveniment es va focalitzar sobre la direcció que està prenent el marc legal agrícola europeu i la situació de la PAC, així com els principals reptes tant socioeconòmics com ambientals que el sistema agrícola actual ha de superar i les oportunitats de desenvolupament sostenible dintre d'aquest context.

El President de Comissió Jean-Claude Juncker i el Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural Phil Hogan van obrir la conferència, ressaltant que s'està treballant en una nova PAC simplificada que pugui garantir els llocs de feina dels agricultors, el dinamisme de les àrees rurals i conservar el territori, així com adaptar l'agricultura a les noves condicions climàtiques.

A continuació Comissari d'Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete, va ressaltar l'important paper que té l'agricultura en el canvi climàtic i com això es veu reflectit en el nou Paquet pel Clima i l'Energia, en el repartiment d'esforços i la normativa LULUCF. Per altra banda el Comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesquers Karmenu Vella, va reconèixer que el model agrícola actual encara té molt males pràctiques, les quals han de canviar cap a un model més sostenible, per satisfer la demanda de l'augment de la població mundial, amb cada vegada menys recursos naturals disponibles. Com a accions necessàries, va destacar el canvi cap a l'economia circular i l'optimització del sector de l'aigua.

Durant el segon dia, la jornada es va centrar en els resultats de l'informe "Short-Term Outlook for EU arable crops, dairy and meat markets in 2016 and 2017", els quals van ser exposats pels diferents experts que hi han estat treballant. Aquest informe es basa en l'anàlisi de les projeccions sobre els mercats agrícoles i ramaders de la Unió Europea, cobrint totes les matèries primeres (cereals, carn, productes làctics, biocombustibles...). Cal destacar com a novetat, que ha sigut el primer any que s'ha introduït a l'informe els sectors del vi, oli i fruites i verdures, dels quals l'àrea Mediterrània n'és la principal productora.

Per més informació, podeu trobar totes les ponències de les jornades a la pàgina web de l'esdeveniment.

15-12-2016

Brussel·les

Marta Ferriol 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir