Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea presenta l'Estratègia cap a una mobilitat connectada, automatitzada i cooperativa
El futur de la connectivitat digital en el transport

L'Estratègia va de la mà de les prioritats de la Comissió Europea: Agenda per a treballs, Creixement i Inversió, el Mercat Digital Únic i l'Energia i la Unió Energètica

L'Estratègia Europea de Sistemes de Transport Cooperatius i Intel·ligents suposa el foment i suport de la mobilitat automatitzada. Es crearà de cara a l'any 2018, el marc legal necessari per a donar seguretat jurídica als inversors públics i privats. Així mateix, inclou informació sobre el finançament per a projectes de recerca i el desenvolupament i per a la cooperació internacional. La plataforma C-ROADS inclou projectes de desplegament a la Unió Europea.

Els elements principals de L'Estratègia són els següents:
- Evitar la fragmentació del mercat intern
- Definir i donar suport a les prioritats comunes
- Utilitzar una varietat de tecnologies de la comunicació
- Abordar la seguretat i els problemes amb la protecció de dades
- Desenvolupar un marc legal adequat
- Cooperació en l'àmbit internacional

En el futur, els vehicles podran interactuar els uns amb els altres i amb la infraestructura viària gràcies a la connectivitat digital. De tal forma que es facilitarà l'intercanvi d'informació i es millorarà la coordinació de les accions.

S'espera que la connectivitat digital ajudi als conductors a prendre decisions adequades i a adaptar-se a la situació del tràfic. Per tant, suposarà una millora de la seguretat viària, del tràfic i de la comoditat a l'hora de conduir. Així mateix, també contribuirà a la creació de llocs de treball.

13-12-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir