Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Reunió informativa sobre la COP 22
La COP22 es va celebrar a Marràqueix el passat mes de novembre

El Comitè Econòmic i Social informa sobre els resultats de la COP22 i la implicació de la Unió Europea

La COP és una "Conferència de les Parts" que es reuneix cada any per a afrontar el repte del canvi climàtic de forma universal. A la COP 21, la Unió Europea va tenir un paper fonamental que va suposar la firma de l'Acord de París.

En la COP22 la Unió Europea va organitzar diversos esdeveniments, es va reunir amb ONG s per a millorar el diàleg i explorar les opcions per a combatre el canvi climàtic. El Comitè Econòmic i Social, és un òrgan consultiu que actua com a pont entre la societat civil i la Unió Europea, va poder acudir a la conferència com a observador de la delegació europea.

Els trets principals de la COP22 es poden resumir en:

- La creació de normes de transparència per a països desenvolupats i en vies de desenvolupament

- El mecanisme de revisió sobre la reducció dels gasos d'efecte hivernacle cada cinc anys permet que s'incloguin a països com la Xina, que és un dels majors contaminants mundials

- S'estableixen mesures d'adaptació, mitigació, etc.

- Es fa referència a ajudar en la implementació de l'Acord de París a aquells països amb menys medis.

Així mateix, es destaca el paper dels ens locals i regionals a l'hora d'implementar polítiques sostenibles. Es demana més accés al finançament per a complir amb els tractats internacionals, així com el rebolcament de subvencions a ens que contaminen. El paper de la societat civil serà fonamental per a aplicar polítiques sostenibles i complir amb els tractats internacionals.

15-12-2016

Brussel·les,

Maria Terron Puig 

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir