Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea proposa la creació d’un Fons Europeu de Defensa
La Comissió Europea presentarà i discutirà aquesta proposta amb les parts interessades en el pròxim Consell Europeu dels dies 15 i 16 de desembre del 2016

La Comissió Europea proposa la creació d’un Fons Europeu de Defensa i altres mesures per a ajudar a fer més eficient la despesa dels Estats membres en capacitats de defensa conjuntes, reforçar la seguretat dels ciutadans europeus i fomentar una base industrial competitiva i innovadora

 D’acord amb el Pla d’Acció Europeu de Defensa, la Comissió Europea proposa:


1. Crear un Fons Europeu de Defensa per a donar suport a la Inversió en investigació conjunta i al desenvolupament conjunt d’equips i tecnologies de defensa: el Fons proposat inclou dues “seccions” complementàries però diferents pel que fa a l’estructura legal i fonts pressupostàries:

  • - Per una banda, una "secció d’investigació", per a finançar la investigació col·laborativa en tecnologies de defensa innovadora com l’electrònica, els meta materials, el software encriptat o la robòtica. 
  • - Per una altra banda, una "secció de capacitats", que serviria d’eina financera perquè els Estats membres participants puguin adquirir conjuntament determinats actius i reduir així els costos. Aquestes capacitats serien acordades pels Estats membres, que serien els propietaris de la tecnologia i l’equip.

 
2. Fomentar la inversió en pimes, empreses incipients i altres proveïdors de la indústria de defensa: els Fons Estructurals i d’Inversió Europeus i el grup del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ja ofereixen suport financer per al desenvolupament d’una sèrie d’activitats de doble ús. La Comissió donarà suport al BEI per a millorar l’accés al finançament per a les cadenes de subministrament en l’àmbit de la defensa, promourà el cofinançament de la UE de projectes d’inversió productiva i la modernització de les cadenes de subministrament del sector de defensa. En el marc del Pla de cooperació sectorial sobre capacitats, la Comissió donarà suport a la cooperació en el sector de la defensa a l’objectiu de garantir que les persones tinguin les capacitats i les habilitats tecnològiques adequades per a generar innovació.


3. Reforçar el Mercat únic per al sector de la defensa: la Comissió consolidarà les condicions per a què existeixi a Europa un mercat de defensa obert i competitiu, a fi d’ajudar a que les empeses operin de manera transfronterera i a què els Estats membres obtinguin el millor rendiment dels seus diners en els seus contractes públics de defensa. Per això, la Comissió impulsarà l’aplicació efectiva de la Directiva sobre la contractació Pública en l’àmbit de la defensa i la seguretat i de la Directiva sobre les transferències en la UE, facilitarà la participació transfronterera en la contractació pública en el sector de la defensa, donarà suport al desenvolupament de normes industrials i promourà la contribució de polítiques sectorials, per exemple els programes espacials de la UE, a les prioritats comuns de seguretat i defensa.

02-12-2016

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir