Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea estén la duració i el finançament del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques fins al 2020
La proposta d'estendre el Fons i d'augmentar el seu poder pretén mobilitzar almenys 500 bilions d'euros fins a la fi del 2020.

El Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (EFSI, de les seves sigles en anglès)  està en marxa des del 2015 i es va crear per a un període inicial de tres anys. Fins ara ha mobilitzat 138,3 bilions d'inversions. S'espera mobilitzar 315 bilions d'euros en inversions addicionals per a mitjans del 2018. Dels 28 Estats Membres l'únic que no ha participat es Xipre.

La Proposta per a modificar el Reglament núm.1316/2013 i 2015/2017 en quant a l'extensió de la durada de l'EFSI va ser presentada el 14 de setembre de 2016 i ha estat completada a través d'avaluacions del EIB, de la Comissió Europea i d'avaluadors independents.

L'augment en el finançament de l'EFSI no implicarà canvis en el Marc Financer Plurianual però que es transferiran diners dels instruments financers del Mecanisme Connectar Europa (CEF en anglès) per a construir el fons de garantia: en total 500 milions, dels quals 155 seran de l'àrea de transport i 345 milions de l'àrea d'energia del CEF. Les pimes seran un beneficiari clau del suport que proveeix aquest nou plantejament.

Altres canvis que s'inclouen són els següents:

  1. - Millorar l'addicionalitat dels projectes mitjançant un finançament que aborda les fallades del mercat;
  2. - Descripció més detallada de l’addicionalitat dels projectes. Els projectes transfronterers haurien de considerar l'addicionalitat per definició;
  3. - Enfocament addicional en els projectes que contribueixen a l'assoliment dels objectius de la Unió establerts a la Conferència sobre el Clima a Paris (COP21). El 40% del finançament de l'àrea de la infraestructura i la innovació l'EFSI està orientat a abordar l'acció climàtica. També s'evitarà donar suport a les autopistes a no ser que sigui necessari atreure finançament privat en els projectes de transport en els països que reben fons de cohesió o que els projectes en transport transfronterer incloguin almenys un país que rep fons de cohesió;
  4. - Millorar la transparència en la selecció de projectes a través de l'establiment de l'obligació al Comitè d'Inversió d'explicar les seves decisions.
  5. - Reforçar la cobertura geogràfica i sectorial mitjançant l'enfocament més local de la Plataforma Europea d'Assessoria per a la Inversió (European Investment Advisori HubEIAH-) i el blending, la mescla de finançament dels instruments financers CEF amb EFSI.
11-11-2016

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir