Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Acord internacional per a reduir l'ús dels gasos hidrofluorocarburs
Un pas més cap a la implementació de l'Acord de París

L'acord de Kigali busca limitar els gasos hidrofluorocarburs 

El Protocol de Montreal és un tractat internacional firmat l'any 1987 i dissenyat per a protegir la capa d'ozó a través de la reducció de les substàncies que l'afecten .

El passat 15 d'octubre, es van reunir a Kigali, Ruanda, 197 països per a aprovar una esmena per reduir progressivament l'ús dels gasos hidrofluorocarburs (HFC) al Protocol de Montreal.

Els gasos hidrofluorocarburs es troben en els sistemes de refrigeració i en els aires condicionats. Són en gran part responsables del canvi climàtic i l'escalfament global.

A més, aquests gasos romanen un llarg temps a l'atmosfera. Gràcies a l'acord, es limitarà el consum i la producció dels gasos HFC, els quals seran substituïts per tecnologies sostenibles.

Els països desenvolupats seran els primers a limitar l'ús dels gasos HFC a partir de l'any 2019 (aquest serà el cas de la Unió Europea i els seus Estats Membres). Seguidament, països en vies de desenvolupament, com Xina o països d'Amèrica del Sud ho faran a partir del 2024 i altres països en vies de desenvolupament com Índia, Pakistan, Iran, Iraq, ho limitaran l'any 2028.

25-10-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

energycbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir