Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Creació de la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes
El nou reglament sobre la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes ha entrat en vigor en Octubre del 2016

La Comissió Europea va proposar a Desembre del 2016 l'establiment d'una nova Agència dissenyada per a abordar els nous reptes i realitats polítiques a les quals la Unió Europea s'enfronta, tant en relació a la migració com a la seguretat interna. 

Les limitacions de l'actual Agència de control de Fronteres Exteriors de la Unió Europea, Frontex, fa difícil adreçar efectivament i mitigar la situació creada per la crisi dels refugiats: Frontex no és capaç d'adquirir els seus propis recursos. A més, no té un equip propi operacional i depèn de les contribucions econòmiques dels Estats Membres i del previ consentiment d'aquests per a dur a terme les operacions pròpies de gestió de fronteres i retorn. La nova Agència serà reforçada per abordar aquestes temes.

La creació d'una Guàrdia Europea de Fronteres i Costes es va acordar pel Parlament Europeu i el Consell en un temps record de nou mesos i ha esdevingut operativa en Octubre del 2016 en la frontera externa de Bulgària amb Turquia. La nova Agència assegurarà la implementació dels estàndards de la Unió per a la gestió de les fronteres exteriors, duent a terme anàlisis periòdics de riscos i avaluacions obligatòries de vulnerabilitat i punts febles. D'aquesta manera l'Agència és capaç d'aprofitar una reserva d'almenys 1.500 guardes de fronteres i una reserva d'equipament tècnic que jugaran un major paper en les operacions de retorn.

Per a més informació consultar la fitxa informativa i el Reglament de la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes i el Reglament.

25-10-2016

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir