Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Acord global per a reduir les emissions de CO2 en l'aviació
L'acord es començarà a implementar l'any 2021


L'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) arriba a un acord per a limitar el creixement de les emissions de l'aviació a escala mundial

En la darrera assemblea de l’ OACI és va arribar a un acord per a limitar les emissions causades per l’aviació. L’element clau de l’acord és l’establiment d’unes mesures mundials basades en el mercat per a reduir les emissions procedents de l’aviació (GMBM) i mitigar els efectes del canvi climàtic. Es farà a través d’un sistema de compensació i reducció del carboni per a l’aviació internacional (CORSIA).

En conseqüència, les companyies aèries estaran obligades a compensar l'augment de les emissions de CO2 a partir del 2020. De tal forma, que es podrà comprar unitats d'emissions generades per projectes que redueixen les emissions de CO2 en altres sectors de l'economia, com les energies renovables.

La Unió Europea a través de l'Estratègia Europea de l'Aviació i l'Estratègia Europea per a les emissions baixes en carboni ha mostrat el seu compromís a complir amb els objectius de l’Acord de París i a reduir les emissions de CO2. A més, en el debat de l'Estat de la Unió, el President de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker considerà una prioritat la implementació de l'estratègia de la mobilitat. Cal destacar l'activa participació de la Unió Europea a l’assemblea de l’OACI, especialment la de la comissària de transport Violeta Bulc, del comissari d'Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete i dels Estats Membres en la negociació de l'acord per a reduir les emissions conjuntes de l'aviació. .

L'acord es podrà revisar cada tres anys, afavorint així una millora continua d'aquest. 65 països, incloent-hi tots els estats membres de la Unió Europea participaran de forma voluntària en la fase pilot i en la primera fase a partir del 2021 fins a 2026. A partir del 2027, serà obligatori per a tothom, exceptuant les illes petites de països en vies de desenvolupament, països menys desenvolupats, països en vies de desenvolupament sense litoral i països amb baixos nivells d’aviació. Per a què el GMBM sigui operatiu l'any 2021, l'OACI ha de desenvolupar les eines d'implementació necessàries i els estats participants hauran de prendre les passes necessàries per a implementar les mesures en l'àmbit estatal. Així mateix, l'Assemblea també va aprovar la primera norma d'emissions de CO2 per a avions.

La Comissió Europea presentarà un informe sobre els resultats de l'Assemblea de l'OACI al Parlament Europeu i al Consell de la Unió Europea. La Comissió Europea es plantejarà fer una revisió del sistema del comerç d'emissions (ETS).

25-10-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

transportcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir