Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Política climàtica EU 2030: Esforços Compartits i LULUCF

El Comitè Econòmic i Social Europeu organitza una sessió d'audiència pública per presentar la política climàtica europea 2030, referent a la proposta de LULUCF i els esforços compartits.

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va organitzar una sessió d'audiència pública per presentar la política climàtica europea pel 2030, vinculada a les propostes sorgides arran de l'Acord de Paris.

En aquesta ocasió es varen posar a debat les mesures d'esforços compartits i l'ús de la terra, canvi de l'ús de la terra i silvicultura (LULUCF, per les seves sigles en anglès).

Tellervo Kylä-Harakka- Ruonala, membre del CESE va presentar la sessió, assegurant que un dels principals objectius de la UE és la lluita contra el canvi climàtic. Actualment s'està discutint l'estratègia sobre política climàtica de la EU, on existeixen diferents punts de vista que generen controvèrsies, sobretot assumptes polítics, a més d'assumptes tècnics en els quals s'està intentant arribar a un consens.

Per ajudar a assolir aquest objectiu, la Comissió Europea ha fet una proposta de repartiment d'esforços per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle almenys un 40% al 2030 amb comparació amb els nivells del 1990.

La proposta del sector LULUCF es basa amb tenir en compte la importància que té l'agricultura i la silvicultura per lluitar contra el canvi climàtic, com a sistema d'emmagatzematge de carboni i quins mecanismes tenim per reduir els costos per tothom, així com el cost-efectivitat de captació de gasos d'efecte hivernacle.

La idea es basa en potenciar la conservació dels boscos i la silvicultura, que són una font considerable de retenció de carboni, envers activitats com la ramaderia que provoquen l'afecta invers.

Així mateix, els Estats membres de la UE podran quantificar aquest "carboni acumulat" segons els usos de la terra que s'atribueixin al seu territori, així com els ecosistemes que conservin. A canvi els diferents països podran negociar els seus drets d'emissió de gasos d'afecte hivernacle.

Aquesta iniciativa s'espera que serveixi per potenciar la protecció del medi ambient, així com l'economia verda i una política baixa en carboni.

07-11-2016

Brusel·les

Marta Ferriol Ubach 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir