Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L’efectivitat del finançament del FSE i el FEAD en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social - amb la perspectiva de les organitzacions de la societat civil
El CESE escolta les observacions i les recomanacions basades en l'experiència de les organitzacions de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

La lluita contra la pobresa i l'exclusió social és un dels objectius més importants de l'Estratègia Europea 2020, encara que no es troba, en moltes vegades, en l'agenda europea.
Per aquest motiu el CESE està analitzant i revisant l'eficàcia del finançament del Fons Social Europeu (FSE) i el Fons d'Ajuda Europea a les persones més Desfavorides (FEAD) en la consecució  d'aquest objectiu. En aquesta tasca, reuneix a participants d'aquests fons per escoltar les seves experiències i extreure conclusions per poder millorar no sols els existents sinó també els futurs programes de finançament.

La secció de Treball, Assumptes Socials i Ciutadania del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) organitza aquest acte per analitzar la direcció del finançament que donen el FSE i el FEAD. La preocupació d'aquesta secció pel gran nombre de persones que sofreixen o estan en risc de sofrir la pobresa i/o l'exclusió social encara que hi ha països com Romania que tenen creixement econòmic, fa que es qüestioni l'eficàcia d'aquests fons i com poden millorar-la per a futurs desenvolupaments de polítiques socials.

En el seu Dictamen d'Iniciativa de febrer del 2016, la secció va reconèixer la importància de les organitzacions civils com les associacions, fundacions o cooperatives socials, entre altres, com a socis i beneficiaris de les eines de finançament europeu principalment el FSE i el FEAD. També es va anunciar que el 20% del finançament del FSE per al període 2014-2020 es destinarà directament a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.

En aquest sentit, han participat a l'acte diferents organitzacions com la Federació Europea dels Bancs d'aliment (FEBA) o la Xarxa contra la pobresa (EAPN).

25-10-2016

Ruth Vazquez


Brussel·les 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir