Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Comitè de les Regions acull amb satisfacció el Pla d’Acció d’administració electrònica elaborat per la Comissió Europea
El Comitè de les Regions vol formar part del Consell d’Administració del Pla d’Acció sobre administració electrònica.

El Comitè de les Regions recomana que les regions i ens locals, que compleixen un paper significatiu per a l’èxit de les accions previstes, participin no només en l’aplicació, sinó també en la concepció de les mesures i instruments nacionals previstos i especificats en el Pla d’acció .

Tot i que ja va existir un Pla d’Acció previ (2011-2015) que tenia per objectiu desenvolupar eines tecnològiques per facilitar l’accés a l’ús dels serveis públics, ara es presenten nous reptes que van més enllà de la simple utilització de la tecnologia.

La Comissió Europea va presentar el mes d’abril una Comunicació sobre el Pla de Treball 2016-2020 per accelerar la transformació digital de les Administracions Públiques.

En aquest nou Pla de treball els ciutadans han de tenir un paper més participatiu. En aquest sentit, el nou pla d’acció presentat pel 2020 es centra en la modernització de l’Administració Pública, aconseguir un mercat interior digital i motivar als ciutadans i empreses a participar per poder proveïr serveis de qualitat.

A més, la Comissió Europea ha posat en marxa la plataforma Futurium per recollir idees de ciutadans i entitats interessades a contribuir en el debat sobre com millorar els serveis del govern electrònic.

Hi ha diverses convocatòries de finançament per fomentar les Tecnologies de la Informació i Comunicació innovadores en el sector públic. Per una part,  en el marc del programa Horitzó 2020 existeixen diverses convocatòries. Per a més informació consultar el següent enllaç. Per una altra part, el Mecanisme Connectar Europa (CEF) ofereix finançament a través de diverses convocatòria de propostes. Per a veure les convocatòries de propostes visiteu la pàgina web d’INEA al següent enllaç

03-11-2016

Brussel·les

Maria Estela 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir